2014. november 1., szombat

Julia's Eyes kritika



Julia’s Eyes


Sokszor hangoztattam már, hogy a spanyolok nagyon jók a csavaros horror/thriller témában és csak egy kicsi hiányzik, hogy valami mesterművet alkossanak. Nem, sajnos a Julia’s Eyes sem az, de kár lenne tagadni, hogy korrekt munka. 


Julia ikertestvére öngyilkos lesz, a nő pedig ki akarja deríteni miért vetemedett ilyesmire. A dolgot furcsábbá teszi, hogy Juliának ugyanolyan degeneratív szembetegsége van, mint a testvérének, így rövid időn belül megvakulhat. Szorít az idő, egy árny pedig ott lapul a sötétben.


A történet rendben van, szépen kitalált, nyomozós sztori. Műfaját tekintve minimális horror elemmel találkozunk, de inkább thrillerrel állunk szemben ezúttal. A játékidő majdnem két óra, ami nem kevés ebben a zsánerben, viszont példaértékű, hogy a film szinte végig remek iramot diktál, és mindig benne van a feszültség és az izgalom. A nyomozás folyamatos meglepetéseket tartogat, ám a megoldás sokkal egyszerűbb a vártnál. Kicsit túlzottan is, egy hatásosabb fordulatot szívesebben vettem volna. Ennek ellenére vannak itt csavarok szép számmal, csak kicsit funkciótlan és súlytalan az összes. A hatásvadászaton kívül túl sok szerepük nincs. Ezen kívül is vannak hibák, gondolok itt a logikátlanságokra, vagy épp a gyilkos motivációjára. Ezek a bakik pedig azért bosszantók, mert nem akkorák, hogy elrontsák a filmet, viszont pont szembetűnnek és rontanak az élményen. 

Aggodalomra azonban semmi ok, a Julia’s Eyes megállja a helyét, hiszen feszült és izgalmas. Külön tetszettek a részletek, például, amikor hősünk vakságban él, akkor rajta kívül egy arcot sem mutat a kamera. Ez remek ötlet és még misztikusabbá, rejtélyesebbé tette az összképet. A végére kicsit szentimentálisba váltunk, de tetszett, hogy nincs klasszikus értelemben vett happy end.


Egy kicsit talán keserű szájízzel, de nyugodtan ajánlható mindenkinek ez a spanyol thriller. A hibái ellenére is bőven tartogat meglepetéseket, leköti az embert és érdekes témát boncolgat. Az már csak hab a tortán, hogy közben izgulunk is rendesen! Úgy látszik értelmes thrillerekért Spanyolországba kell menni.

Összegzés:

Színészek: 10/7
Zene: 10/7
Kategórián belül: 10/6,5

Végítélet: 69%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése