2013. június 9., vasárnap

Top 10: Legdurvább, legbetegebb filmek



Top 10: Legbrutálisabb filmek



A legújabb listám kissé extrém, azokat a filmeket állítom sorrendbe, amelyek számomra a legbizarrabbak, legbetegebbek, legbrutálisabbak. Mondanom sem kell +18-as művekről van szó, így mindenki a saját felelősségére olvasson tovább. Na, lássuk!






10: Mártírok/ A betolakodó (Martyrs/ Á l'interieur) 2008/2007
A tizedik helyen holtverseny alakult ki két francia alkotás között. A Mártírok elgondolkodtat és mentálisan sokkol, a Betolakodó pedig irtózatosan véres és kegyetlen. A francia újhullámos horror két neves képviselője, megjegyzem nem véletlenül.
Miért került be: Ez előbbiben többször ájultra vernek egy nőt, majd élve megnyúzzák. Családirtás, egy bizarr maszk levétele és így tovább. Másik versenyzőnk, mint említettem iszonyú véres, van itt kötőtűvel való gyilkosság, fejlövés, és gyomorfelvágás ollóval. Egyéb kérdés?





9: Az emberi százlábú 2 (The Human Centipede 2: Full Sequence) 2011
Tom Six agymenése nagy vihart kavart, de nagyobb volt a füstje, mint a lángja. A második rész még gyengébb lett, ellenben sokkal nyersebb és brutálisabb elődjénél. Méltán szerepelhet egy ilyen listán, de filmként egy rakás szar.
Miért került be: Van itt szájbaszarás, fogak kiverése, térdín elvágása és még gyerekgyilkosság is. Minderre a szótlan és visszataszító antihős, Martin teszi fel a koronát.





8: Ebola tünetek (Ebola Syndrome) 1996
Első ázsiai delikvensünk főhőse egy velejéig romlott szemétláda, aki miután megöl 3 embert, Afrikába menekül, majd elkapja az Ebolát. Teste mégsem adja meg magát, immúnis a betegségre. Mindez ahhoz vezet, hogy tömegjárvány tör ki az országban. Hihetetlenül beteg alkotás ez, a legfeketébb ázsiai humorral fűszerezve.
Miért került be: Arcra vizelés, kannibalizmus, nemi erőszak, vétlen gyerekgyilkosság, boncolás és persze Ebola tünetek. 





7: A halál 1000 arca (Faces of death) 1978
Lényegében egy dokumentumfilmről van szó, melyet egy professzor narrál. Természetesen a halálról és annak különböző formáiról beszél. A Halál 1000 arca azonban nem teljes értékű dokumentumfilm, ugyanis több megrendezett jelenetet tartalmaz, ami lényegében a hatásvadászat egy formája, de szó se róla eléri célját.
Miért került be: Igazi balesetek, boncolás, kivégzés és borzasztó sok állatgyilkosság. Azt meg nagyon nem szeretjük…






6: The ABCs of Death (2012)
Legfiatalabb versenyzőnk fő témája szintén a halál, melyet 26 rendező segítségével mesél el nekünk, rövid, néhány perces szkeccsekben. Az egészen kiválótól, a betegen keresztül a borzalmasig minden megtalálható itt, változatos, gusztustalan, mégis valamilyen szinten szórakoztató formában.
Miért került be: Fingásra izgulás, wc-szörny támadás, nagyfarkú ázsiai náci tiszt gyilkolászása, recskaparty láncfűrésszel, kenyérvágóval nyúzás. Szerintem ennyi elég ok nem?






5: Cannibal Holocaust (1980)
Ruggero Deodato klasszikusát mindenkinek ismernie kell! Rengeteg országban betiltották, áldokumentarista jellege miatt nagy botrányt kavart. Bő 30 év távlatából is képes kicsapni a biztosítékot, és ez még nagyon sokáig így is marad.
Miért került be: Valódi állatgyilkosságok, kannibalizmus, nemi erőszak, abortusz, nemi szerv csonkítás és az a szemét, ám briliáns zene, ami az egészet még keményebbé teszi.






4: Groteszk (Grotesque) 2009
Újabb ázsiai agymenés, melynek az égvilágon semmi értelme nincs, csakhogy visszaadja a film címének lényegét. Mert ez kérem tényleg groteszk, sokkol, nevettet, meghökkent. Egy vérbeli torture-porn kínzókamra.
Miért került be: Ujj és mellbimbócsonkítás, kasztrálás, szem kiszúrása, lefejezés és így tovább 70 percen keresztül. 






3: Salo, avagy Sodoma 120 napja (Salo) 1975
Pasolini műve lassan 40 éves, és még mindig ez a film szemlélteti legjobban a hatalommal való visszaélés igazi szörnyűségét. A fasiszták olyan embertelen megalázásoknak vetik alá számukra hozatott fiatalokat, amit a filmtörténelemben azóta se nagyon láttunk. Akinél a hatalom, azé a világ.
Miért került be: Arcra vizelés, vacsorajelenet rengeteg fekáliával, skalpolás, nyelvlevágás. 






2: Imprint (2007)
Az Imprint kicsit kilóg a sorból, ugyanis Takashi Miike műve a Masters of Horror sorozat egyik epizódja. Mindemellett, lehetetlen kihagyni ezt a bő egy órás őrületet. A sztori szerint egy utazó a rég látott szerelmét keresi, aztán találkozik az eltorzult arcú örömlánnyal, aki elmeséli neki mi is történt a keresett hölggyel. Innentől kezdve pedig betegebbnél betegebb dolgokat látunk. Miike egy állat, de ezt eddig is tudtuk.
Miért került be: Iszonyú nyomasztó hangulat, körömfeltépés premier plánban, íny felszúrása, néhány halott csecsemő és egy fejből kinövő kéz. Megint az a rohadt műfajkeveredés!





1: Szerb film (Srpski film) 2010
2010 botrányfilmje, melyben egy ex-pornósztár elvállal egy utolsó utáni szerepet a jobb megélhetés érdekében. Azt leszámítva, hogy öncélúan erőszakos, van benne valami, ami remekül szemlélteti, hogy milyen embereket szül egy elbaszott rendszer, de ez a komplett világra is tökéletesen illik. Nincs kibúvó, ha van pénzed és hatalmad, bármit megtehetsz! Szerbia pedig ezt egy olyan filmmel hozta a tudtunkra, ami minden kétséget kizáróan lefossa a tabukat és jelen pillanatban nem jut eszembe egy olyan alkotás sem, ami ennyire beteg és kegyetlen lett volna.
Miért került be: „Újszülött pornó”, szex közbeni lefejezés, családon belüli szex, fulladás, no meg a zárójelenet.

12 megjegyzés:

  1. The ABCs of Death ,mondjuk ezt én kivenném a sorból, mert az egy baromság! Inkább akkor már az Ishi the killer!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagy baromság, de beteg és brutális. A Groteszk is baromság, de nálam simán listás. Az Ichi meg sokáig versenyben volt, de végül nem raktam be.

      Törlés
  2. Subsencious Crualty szerintem simán belefért volna.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, de nem láttam a filmet, csak hallomásból ismerem.

      Törlés
  3. Válaszok
    1. A Ken Park mitől durva? Polgárpukkasztó, meg soft pornó van benne, de attól még nem kerül be, mert faszokat meg pinákat látunk benne. Szerintem legalábbis ez nem tényező egy ilyen listán.

      Törlés
  4. Movie 43. Nem durva, de a troll humor nagy királya!

    VálaszTörlés
  5. Teljesen jó a sorrend. Igazad van. A Szerb film az meg.. Rókáztam a felénél szóval lehet jobb is hogy nem láttam a végét. Grat neked!!

    VálaszTörlés
  6. Salo szerintem a legrosszabb film, amit valaha láttam. Grotesquet a felénél kikapcsoltam, mondom, ez csak időpazarlás. A Szerb Film viszont kurva jó, egyik kedvenc horrorom, annak ellenére, hogy nem fogom túl gyakran újranézni.
    Mártírok egy önkényes fos, amiben az amúgy mindenhol nagyon kiemelt gondolatiságot az az egyetlenegy jelenet képezi, amiben a csaj belesúg a nagyi fülébe. A betolakodó az fasza, van stílusa, nem is akármilyen. Cannibal Holocaust szintén ütős, és annak aztán tényleg van mondanivalója, bár nálam nem lenne ennyire elöl.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig a Salo egyáltalán nem rossz film. A Cannibal Holocaustot nem akartam hátrébb tenni már csak a kultusza miatt sem. A Szerb film pedig ja, nagyon össze van rakva, de biztos, hogy nem nézem újra. Amúgy a listán szereplő filmek legtöbbje egyáltalán nem jó. Nem is az volt a cél, hogy jó filmeket írjak össze.

      Törlés