2014. szeptember 19., péntek

Boardwalk Empire 5. évad 2. rész



Boardwalk Empire 5. évad


A tipikus felvezető első rész után a folytatás végre visszahozta a várt karaktereket és a tempó is felpörgött. A katarzis még hiányzik, de alakul.

Nucky hazatér és ki akarja deríteni ki akarta megöletni. Eközben a rum bizniszt is igyekszik megkötni, de a politikusokkal nem könnyű egyezkedni. Eli és Nelson, Capone-nak dolgoznak, aki időközbe hatalmas birodalomra tett szert. Meyer és Luciano mindenki háta mögött egyezkednek, hogy kiépítsék a saját kis alvilágukat. Gilian egy rehabilitációs intézetben van és próbál nem sok figyelmet magára vonni. Az igazságszolgáltatás feltett szándéka, hogy lecsukja Capone-t így próbálnak hozzá közelebb férkőzni. 

Elég sok dolog történt az epizódban, a leglényegesebb egyértelműen Nucky akciója és a Meyer, Luciano kavarás. Jó volt újra látni Eli-t és Nelsont, bár a karaktereik kicsit leredukálódtak. Eli imádkozik a családért, Nelsonnak pedig elege van. A maffiába beépült zsaru is érdekes konfliktusokat tartogat, úgyhogy lesznek itt izgalmak. A másik érdekessék, hogy ugye 1931-ben járunk. Aki ismeri Capone, vagy akár Luciano történetét, tudja, hogy mikre lehet még számítani. Szóval ez még mindig nem az igazi, de határozottan elkezdődött. 10/8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése