2013. március 29., péntek

Rontó Ralph

A Disney rengeteg rajzfilmklasszikust adott a világnak, én meg sem rajongok értük túlzottan (a Pixart nem számolom ide). Persze ott az Oroszlánkirály, Aladdin és a többi, de ez a musical beütés és a Disney sablonok valahogy nem az én stílusom. A Rontó Ralph végre valami más és bár magán viseli a klasszikus Disney beütéseket (nem, ének az nincs benne), mégis jóval többet ad egy átlagos szórakozásnál.

Rontó Ralph a Javító Félix nevű játék rosszfiúja. Le kell rombolnia mindent, ami az útjába kerül, a végén persze mindig ő kap ki. Hősünk nagyon unja a sorozatos megaláztatást és eltervezi, hogy jó útra tér. Ez azonban nem könnyű feladat, de Ralph amilyen tohonya annyira eltökélt!
gonoszok

A történet egy klasszikus jellemváltozást mutat be. Nem nagy eresztés első ránézésre, de megnyugtatok mindenkit, a sztori marha jó! Ötletes köntösbe van bújtatva, iszonyú kreativitással fűszerezve és még ütős kis fordulatokat is kapunk, csak hogy teljes legyen a kép. A Rontó Ralph egy játékteremben játszódik, illetve magában a játékokban. Aki járatos ebben a témában bődületesen sok ismerős arccal fog találkozni, csak pár cím: Sonic, Mario, Pac Man, Mortal Kombat, Street Fighter. Ütős névsor nemde? Annak sem kell megijedni akinek ezek a nevek semmit nem mondanak (bár kétlem, hogy van olyan ember), a Rontó Ralph minden korosztály számára szórakoztató. A cselekmény a szokásos vezérfonalat követi, alapkonfliktus, bonyodalom, mélypont, megoldás. Kiszámítható, de működik. Természetesen a szokásos tanulságot sem ússzuk meg közhelyekkel és egyéb nyalánkságokkal, de ezek nem hatnak izzadtságszagúnak, egyszerűen nem érdekli az embert, annyira leköt a film.
A Rontó Ralph technikai részére sem lehet panasz. Ha kell retró stílusban tündököl és szépen felhasználja a 8bites korszak minden báját, de többi látványelemre sem rossz. Mit nem rossz, vizuálisan lehengerlően néz ki. Minden apró részlet, minden egyes kocka, a tájak, a színek, gyönyörű tényleg!
verseny

Kaptunk az évben bőven animációs filmeket, de a Rontó Ralph lazán föléjük emelkedik. A Pixar a Fel! óta nem találja magát, úgy látszik az ott dolgozó kreatív csapat besegített a Disney-s arcoknak, de ha nem az sem baj, így még több okunk lehet remélni, hogy ehhez hasonló gyöngyszemeket kapunk. Izgalmas, akciódús, csavaros és veszettül szórakoztató kikapcsolódás az egész családnak!

Összegzés:

Színészek: -/-
Zene: 10/7,5
Kategórián belül: 10/8,5

Végítélet: 81%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése