2013. március 29., péntek

Paranormal Activity 4
Megérkezett a negyedik rész is a „para” sorozaton belül. Mit kell tudni? Ismét egy folytatás, ami ezúttal a második rész eseményeit viszi tovább, tehát ezúttal nem előzményről van szó. Mintha számítana…A sztori annyi, hogy van egy tök random család, akiknek a szomszédjába beköltözik az első részben megismert Katie és egy gyerek, Robbie. Katie kórházba kerül, Robbie pedig a családhoz kerül néhány napra, ami természetesen nem jó dolog, mivel a kölyökkel együtt jön a démon is…
mivel egy seggfej vagy úgysem veszed észre


Mint említettem a soron következő (teeeljesen felesleges darab) a második film folytatásának felel meg. Ezt a sztoriszálat vinné tovább, de nincs értelme! Nem történik semmi! Ugyanaz van, mint az előző részben, csak a kislányok helyett kisfiúk vannak, kapunk kinect támogatást, kiscicát meg egy rakat debil karaktert. Ami a történet gerincét adná, azaz az okkult dolgok, a démon maga, a szekta kiléte, tök irreleváns a készítők szerint, ezért szarnak is az egészre, néhány tőmondatban elintézik, hogy „hu van ez a szimbólum meg izé” és ennyi! Nuku új információ, céltalan, funkciótlan és teljességgel felesleges ez a film. Persze ha itt van, akkor adjunk neki!

A karakterek annyira hülyék, hogy egy zacskós tej hozzájuk képest fel tudja fedezni a rák ellenszerét egy befőttes gumival. Főleg Alex, a főszereplő leányzó. Komolyan mondom az „elgázosító” jelentnél (ez is mekkora röhej már) visongva örültem, amikor képes volt végre valahára gondolkodni. Arra már felesleges is kitérni, hogy mi a jó büdös édes cseszett anyjukért kell még a latrinába is magunkkal hurcolni azt az istenverte laptopot? Kit érdekel, legyen, elvégre ez egy film! A forgatókönyv annyira buta, hogy az Asylum filmek ehhez képest felérnek Chris Nolan egy agyszüleményével. Borzasztó logikátlan, összeszedetlen, a dolgok csak tessék-lássék módon történnek, semminek nincs semmi értelme!

Innentől már menthetetlen a film, de legalább valamennyire szórakoztató lehet, ha ijesztő tudna lenni! Mondanom sem kell, nem tud. Mindenki tudja, hogy egy végtelenségig elnyújtott snitt után kapjuk az arcunkba az áldást, és urambocsá nem tudok megijedni egy leeső könyvön, leszakadó csilláron, vagy becsapódó ajtón. Néhány hangulatosabb elem talán akad, amin össze lehet rezzenni, de egyszerűen nem működik a film. A zárás ocsmányul másol, ráadásul a saját címen belül, de ezen már meg sem lepődöm.
ő most gonosz

Ehhez nincs mit hozzáfűzni. Borzalmasan gyenge lett a Parajelenségek 4, pedig én még valamiben reménykedtem, hogy esetleg egy épkézláb sztori kiötlésével lehet értelme a sorozatnak. Nem-nem-nem, naiv, pfhejj… Akik szeretik a sorozatot azok is nyugodtan kihagyhatják, ugyanis tényleg semmi funkciója nincs ennek a hulladéknak, csak egy másfél órás ijesztgetés akar lenni, de még ahhoz is kevés. Idén jön az ötödik rész…Összegzés:


Színészek: 10/3

Zene: -/-

Kategórián belül: 10/2


Végítélet: 23%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése