2015. július 2., csütörtök

A törvény nevében - True Detective 2. évad 2. rész



True Detective 2. évad


Hát-hát. Ez a sorozat is kezdi elkapni a Trónok harca által bevett formát, kvázi vannak olyan epizódok, amikor kis túlzással semmi nem történik, a végén pedig kapunk egy ütős(nek szánt) csattanót. Jelen epizóddal is ez a helyzet.

Persze az nem teljesen igaz, hogy semmi nem történt, mert megkaptuk a csapatokat, a nyomozópárokat és további gebaszokat, de ez most kicsit kevés volt. Én próbálok elvonatkoztatni az első évadtól és tiszta lappal indítani, de olykor akaratlanul is visszakanyarodunk az elődhöz. Itt elsősorban a filozofálgatásokra gondolok, csak amíg a korábbiakban volt alapjuk és működtek, addig itt elég mesterkéltnek hatnak. Nem rosszak ezek az eszmecserék, de a karakterek még nem elég árnyaltak és összetettek ahhoz, hogy át lehessen érezni az efféle dialógusokat. A nyomozás zajlik, mégis háttérbe szorul és továbbra is az üzletre koncentrálunk inkább, ami nem feltétlenül a legjobb ötlet. Nyilvánvaló, hogy rengeteg titok lebeg mind az ügy, mind a karakterek körül, de egyenlőre csak a sejtetés megy.
A végére, mint írtam, kapunk egy cliffhangert, ami bevallom őszintén annak ellenére sokkolt, hogy nem láttam túl nagy értelmét. Ennek ellenére kíváncsian várom, mi lesz a végkifejlete, hogy oldják meg ezt az elég húzós szituációt.
Színészi fronton Vince Vaughn játéka kezd nagyon tetszeni, ezt a részt ő vitte, a gyenge pont pedig egyértelműen Rachel McAdams. Nagyon nem való ő ide, színészként sem képes életszerűen visszaadni a karaktere mélységét és maga a szerepe sem fogott meg egyelőre. Persze van ideje bizonyítani, de szerintem ez rossz castingos húzás volt.


Summázva szódával elmegy az új rész, amiben érdemleges dolog nem nagyon történt, inkább még mindig csak felvezetünk valami nagy volumenű dolgot. A zárás miatt persze várjuk a folytatást, de ennél több kell a következőkben. A kisebb csalódás ellenére is azért bizakodom, hogy jó lesz ez még. 10/6,5 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése