2015. május 25., hétfő

Trónok harca 5. évad 7. rész



Trónok harca 5. évad


Az előző részben történtek elég drasztikus dolgok, most ezeket folytattuk elég vegyesen, de azért haladunk, ha lassacskán is.

Jon elindul a falon túlra, Sam pedig egyedül marad, amit az őrség tagjai ki is használnak. Stannis nem tud továbbhaladni Deres felé, mert a serege nem tud alkalmazkodni az északi hideghez. Sansa Theontól kér segítséget, de Ramsay keze messzire elér. Jorah minden tőle telhetőt megtesz, hogy találkozzon Dany-vel, és végre megmutassa az ajándékát. Cersei tervei remekül működnek, de vajon az ő titkaira mikor derül fény?

A cselekmény szépen halad, mégis ironikus, hogy az epizódok előtti összefoglalóban 1 percbe belesűrítik a fontosabb dolgokat, ami azért elég nagy kritika a sorozatra nézve. Szó nincs róla, hogy rossz lett volna az új rész, csak egyszerűen sok az időhúzásból. A legjobb példa erre, hogy az izgalmasnak tűnő Jon szálból semmi nem kaptunk, Kisujj és Olenna beszélgetése is kb 1 perc volt, de Bronn és a homokkígyók vagy 5 percen keresztül dumáltak a semmiről, aminek az eredménye két szép mell, de tényleges történés az nuku.
A Sansa szál is egy helyben topog, pedig ott szintén nagy izgalmak lehetnének, az eszközölt hóesés pedig még inkább visszafogja a közelgő csatát a Boltonok és Stannisék közt. Tyrionék végre megérkeztek a céljukhoz, ami érdekes lesz, persze Dany már megint hozta a gyökér énjét és dugás közben próbálták meg elcsavarni a fejét. Meglátjuk mekkora sikerrel. Az egész hit szál kezd röhejessé válni azzal, ahogy szépen átveszik a hatalmat, de meglátjuk hova akarnak kilyukadni. 

Egy szó, mint száz, vannak itt gondok, nem is kevés, de az mindenképp a mentségére szóljon, hogy még így is érdekel a sztori, megvan a hangulat és nézeti magát minden egyes epizód. Most is történtek olyan dolgok, amik kihatnak a jövőre, gondolok itt Stannisre, Tyrionra és persze Cersei-ékre. Csak ideje lenne lóléptekben haladni, mert 3 rész van hátra. 10/8


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése