2015. május 24., vasárnap

Szexterápia kritika



Szexterápia


Újabb tinivígjáték, amiben minden a dugásról szól, és közben szerencsétlenkednek. Nos, nem egészen!


Néhány történetet látunk, melyek közt egyetlen kapocs van: a szex. Na jó akad még egy közös pont, hogy a szereplők egy környéken élnek és ha csak látásból is, de ismerik egymást. Szexuális betegségekből és frusztrációkból aztán akad itt bőven, lássuk csak: az egyik nő azt akarja, hogy a párja megerőszakolja, egy másik nő csak akkor tud elélvezni, ha a férje sír, de akad olyan is aki annyira belejön a szexuális szerepjátéka, hogy ki sem akar lépni onnan. 


A koherencia azért hiányzik, noha az apró kapcsok megvannak, a nézőnek mégis néhol olyan se füle-se farka érzése van. Legutóbb ezt az Eszeveszett meséknél éreztem, bár ez nem feltétlenül szkeccsfilm, csak több szálon zajlik a cselekmény. A kis sztorik mindenféle beteg szexuális fantáziát és szokást bemutatnak, ami egyszerre bizarrak és szórakoztatóak. A Szexterápia vígjátékként van kategorizálva, de ez sokkal inkább egy dramedy. Mindegyik szálnak vagy keserédes a befejezése, vagy teljesen negatív, leszámítva persze a zárást. Ez nem hiba, de egy kicsivel vidámabb felütést el tudtam volna viselni, mert mondjuk a "sírós kapcsolatos" és az "alvós" résznek elég keményen van vége. A humor azért végig átjárja a filmet, s noha nem fogjuk könnyesre röhögni magunkat, a mosoly és a nevetés garantált. Az említett dramedy stílus viszont megadja azt a kettősséget, amitől igazán erős lesz a film. Szélsőséges érzelmeket látunk és ugyanilyen szélsőségeket érez a néző is. 
Minden szépen működik is, de csak korrekt módon. Aztán jön az utolsó szegmens, a süket szextelefon. Ez a rész annyira zseniális lett, hogy már csak ezért érdemes végignézni a Szexterápiát. Ebben a bő tíz percben minden benne van, az érzelmektől kezdve a keserűségen át és közben itt röhögünk a legnagyobbakat. Az utána levő pár perc nem kellett volna, azt nem tudom mire vélni, de ettől függetlenül Sam és Monica találkozása tanítani valóan szenzációs.  


Josh Lawson tehát egy olyan dramedy-t rendezett a szexről, amilyet még nem nagyon láthattunk. Közel sem tökéletes, néhol csak keresi magát, és valami hiányzik a kiforrottsághoz, de ennél egyedibbet ritkán látunk e témában. Prűdöknek sem kell félniük, nem botrányfilmről van szó, noha bizarr dolgok azért vannak, de a Szexterápia a hibái ellenére is egy remek kis film, kreatív, zseniális húzásokkal, sok érzelemmel és persze egy kis testnedvvel.   

Összegzés:

Színészek: 10/6,5
Zene: 10/7
Kategórián belül: 10/7,5

Végítélet: 72%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése