2014. október 20., hétfő

Boardwalk Empire 5. évad 7. rész



Boardwalk Empire 5. évad


Amilyen gyengécskén indult az évad annyira brutálisan erős lett a végére. Az előző és főleg ez a rész olyan szintű energiát, drámát, keménységet és érzelmeket hordozott magában, hogy azt kell mondjam: erre megérte várni!

Nucky és Luciano háborúban áll. Az utcán vér folyik, a hatóság nem tudja megfékezni. Nuck be akarja fejezni, ezért találkozót kér, de Lucianot ez hidegen hagyja. Két emberrablással később összejön a találkozó, de mondanom sem kell, az egyik fél el fog bukni. A szokásos flashback ezúttal Gillian és Nucky kapcsolatának hajnalára fókuszál, valamint most tudjuk meg, hogy a Commodore pedofil volt.
A visszaemlékezés kicsit megakasztotta a tempót, de ezúttal nem zavart, mert az epizód ezzel együtt is pörgött. Kíváncsi vagyok, hogy a zárással mi volt a céljuk? Ezzel le akarták zárni a Gillian szálat vagy esetleg pont, hogy motivációt adtak Nucky-nak! Ezen kívül azt kaptam, amit vártam, sőt! Erről kéne szólnia egy igazi gengsztersorozatnak. Kőkemény döntések, kompromisszum, kisebb birodalmak omlanak össze és senki sem ússza meg ép bőrrel. A két emberrablás, a találkozó, annak következményei, mind el lettek találva, nagyon összerakták ezt a részt az alkotók! Ha ilyen lesz az utolsó rész, visszavonok (majdnem) minden rosszat, amit eddig mondtam. Mert jelenleg úgy állunk, hogy ez itt kérem ütött és ütni is fog! 10/9,5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése