2014. október 29., szerda

Annabelle kritika



Annabelle


A producerek még megértem. Ha van egy rengeteg pénzt termelő film, azt folytatni kell, mivel sikeres, az emberek szeretik, lehet róla még több bőrt lehúzni. Logikus. A nézőket viszont nem értem. Ha valamin ennyire látszik, hogy csak a profit a tét, semmi értelme, minősége nincs, akkor miért csinálnak belőle újabb sikert? Szinte senkit nem ismerek akinek tetszett volna az Annabelle, mégis 200 millió dollárt termelt világszerte. Emberek, hol az igényszint?


Mia terhes, és egy éjjel megtámadják. Túléli az esetet, ám a támadója egy szekta tagja volt és a démona megszállta Mia egyik játékbabáját. Ijesztő események történnek a ház körül a démon pedig a nő születendő gyermekének lelkét akarja.


Felesleges kertelni, az Annabelle szar film. Nem ijesztő, nem feszült, unalmas, semmi tétje nincs és tele van klisékkel. A támadást nem számítva pedig 50 percet kell várni az első jelenetre, ami egy kicsit is ijesztő. Egyébként meg csak lesünk, hogy Mia stresszel és hisztizik másfél órán keresztül. Az egész démon dolognak semmi értelme, semmi logikája, a baba igazából semmit nem csinál, még csak meg sem mozdul nagyon, azért hozták, mert a Démonok közöttben szerepelt. A parafaktor kimerül annyiban, hogy a hátad mögött elsuhan egy árny, meg egy-egy jumpscare jön az arcunkba. A minőségükről azonban mindent elmond, hogy egy vihar közbeni dörgés ijesztett meg egyedül a filmben. Az egész cselekményen nagyon látszik, hogy igénytelen és húzzák, amíg lehet, hogy kitöltse a másfél órát. Persze ezzel még nem lenne gond, ha ijesztő lenne vagy esetleg hangulatos, de csak kliséket látunk, azokat is borzalmasan felhasználva. 


Annabelle Wallis nem rossz színésznő, de itt valami hihetetlen szarul játszik. Idegesítő, rosszul ijedezik és még sikítani sem tud rendesen. Ezt kár volt elvállalnia. 


Rohadtul bosszant, hogy az olyan horrorok, amikben van ötlet (Afflicted, Horns) nem kapnak nagy felhajtást, de az efféle hulladékok igen. Az embereknek rá kéne jönniük, hogy igenis van egy bizonyos szint, amit illene meglépni. A laikusoknak azonban úgy tűnik, hogy elég egy rongyos baba és már kész is a horror. Szomorú, hogy itt tart a filmipar, bár az jelen esetben nem oszt nem szoroz már. Ne pazaroljatok pénzt erre az igénytelen fércmunkára! 


Összegzés:

Színészek: 10/4
Zene: 10/5
Kategórián belül: 10/3

Végítélet: 37%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése