2014. szeptember 25., csütörtök

The Treatment kritikaThe Treatment


Erre az idei belga filmre teljesen véletlenül akadtam rá, de tetszett a története, így megnéztem. Szó se róla, nem gyenge alkotásról van szó, de Belgium még nincs ott az európai filmszíntér elitjében.


Nick rendőrként dolgozik, legújabb ügye pedig kifejezetten pikáns. Egy családot foglyul ejtettek, majd a szülők kisfia eltűnt. A dolog azért különösen fontos Nick számára, mivel 9 éves korában az ő öccsének is nyoma veszett és azóta sem találták meg. 


A film sok érdekességet tartalmaz, de talán egy kicsit sokat akar. Tökéletesen működött volna a múltbéli szál nélkül is, bár tény, hogy akkor teljesen át kellett volna írni a forgatókönyvet. Így azonban kicsit súlytalan dolgok is lassítják a cselekményt. A nyomozás végigkísér minden egyes jelenetet, ami hatásos és pont úgy adagolja az információkat, ahogy kell. A gyilkos kiléte nem akkora hatalmas csavar és nem vet fel millió kérdést, de próbálják tisztességgel összezavarni a nézőt, még ha nem is mindig sikerrel. Ahogy egyre közelebb kerülünk a megoldáshoz úgy lesz egyre betegebb az összkép és a tettes motivációjára nem igazán számítanánk, de azt kár lenne tagadni, hogy elég groteszk. A The Treatment korrektül össze van rakva, de néhány helyen bántóan logikátlan és nem figyel a részletekre. Nick vívódása érthető, de például róla sem tudunk meg többet annál, minthogy nyomoz és még mindig keresi a testvérét. Ezek olyan hibák, amiket pár plusz mondattal ki lehetett volna küszöbölni.


Ettől függetlenül egyáltalán nem rossz film a The Treatment. A hangulata nyomasztó, a feszültség néha tapintható és a hibái ellenére is képes lekötni. Egy kicsit több odafigyeléssel ez lehetett volna az új Fogságban, így csak egy korrekt thriller, amit egyszer érdemes megnézni.

Összegzés:

Színészek: 10/6,5
Zene: 10/7
Kategórián belül: 10/7


Végítélet: 69% 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése