2014. szeptember 8., hétfő

Boardwalk Empire 5. évad 1. rész



Boardwalk Empire 5. évad


Ez a nap is eljött, elkezdődött a Gengszterkorzó utolsó évada. Mindössze 8 részt kapunk a fináléban, ez alapján pedig elég tempósra kell venni a figurát, ha minden szálat tisztességesen le akarnak zárni. Az évadnyitó azonban nem erre enged következtetni.


Néhány év telt el a 4. évadban történtek óta, Nucky pedig Kubában tölti „száműzetését”, de egy nagy üzletet készül kötni. Luciano előrébb akar törni, ezért drasztikus megoldásra szánja el magát. Chalky-nak rabszolgamunkát kell végeznie, ám nem akarja huzamosabb ideig csinálni, így a szökést tervezgeti.

A nyitány legnagyobb részét egy flashback tette ki, ami Nucky gyerekkorára fókuszál és megmutatja, miként indult hősünk útja. Összetett és profi munka, a gond csak az, hogy funkciótlan. Nem kaptunk se Narcisse-t, se Capone-t, se Eli-t, pedig ők vinnék leginkább előre a cselekményt. Helyette volt még egy Margaret betét, aminek a jövőben biztos lesz értelme, de egy meglepő jeleneten kívül semmi érdekeset nem adott most. Chalky szála jó volt, akárcsak Lucianoé, Nucky pedig továbbra sincs biztonságban.
Summázva tipikus évadnyitó volt, de a gyengécske 4. szezon után nagyon remélem, hogy pörgetnek a tempón, ugyanis 7 epizódunk maradt. Nem volt ez rossz, de a következőkben ennél több kell. 10/7  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése