2014. április 5., szombat

Paranormal Activity: The Marked Ones kritika



Paranormal Activity: The Marked Ones



A Paranormal Activity (mostantól PA) sorozat nagy utat járt be a 2007-es első rész óta. Folyamatosan jönnek az új részek, idén kettőt is kapunk, csak az a kérdés, hogy minek? Ja, megvan: azért mert piszok olcsó elkészíteni egy igénytelen folytatást, de a nézők vevők rá, így amíg termeli a milliókat kit érdekel, hogy a film egy nagy nulla!


A Marked Ones történetileg nem különbözik sokban az elődöktől. A legnagyobb változás az, hogy ezúttal latin-amerikaiak a főszereplők és nincs bekamerázva a lakás. A főhős Jesse egy panelházban lakik és az alatta élő nő lakásából fura hangok szűrődnek fel. Jesse a barátaival ki akarja nyomozni mi folyik itt, mondanom sem kell rossz vége lesz és előkerül a már ismert démon is!


Az első PA film egy unalmas, de viszonylag korrekt mozi volt, amit békén kellett volna hagyni. Természetesen ez lehetetlen, és jöttek a folytatások! A cselekmény nem haladt előre mivel folyamatosan csak előzményfilmeket láttunk, a tavalyi 4. rész zajlott először a jelenben. Mégis egy teljesen más szereplőt vonultatott fel, ráadásul a filmnek semmi értelme nem volt, egy nevetséges maszlag és kész. Kérdés, hogy a Marked Ones már tovább megy-e? A nagy lótúrót! 

A cselekmény párhuzamosan az első rész eseményeivel játszódik, előkerül a szekta és információmorzsákat is kapunk, de a fő történeti szál olyan szinten nem halad semerre, hogy az röhej! Újfent ismétlem magam, ennek a filmnek semmi funkciója, értelme és létjogosultsága nincs a pénzszerzésen kívül. Igénytelenül és illogikusan összerakott hulladék, ami még csak megijeszteni sem képes. Majd elfelejtettem, folytatja a szokásos PA sémát, kvázi az egész film egy teljesen random horrorszerű próbálkozás, egyedül az utolsó harmad (ez itt az utolsó 5 percet jelenti) kapcsolódik ténylegesen a sorozathoz. Itt tudjuk meg mi is a kapcsolat az első résszel. És okosabbak, netán elégedettebbek leszünk tőle? Szó nincs róla. Csak egy hatásvadász kiegészítő lezárást kapunk, hogy a rajongók (sajnos vannak olyanok is) legalább megkapják, amire vágynak.
Nem mehetünk el szó nélkül a karakterek eszessége mellett sem. Ismét akkora géniuszokat kapunk, akik egy imbecil cecelégy értelmi szintjén mozognak és csak az áldozat szerepét töltik be. Semmiféle empátiát nem éreztem irántuk, annyira ostobák és egysíkúak. Azt pedig képtelen vagyok elhinni, hogy még mindig van aki megijed egy rázkódó ajtótól vagy egy leeső tárgytól. A Marked Ones nemcsak nem ijesztő, de sok helyen nevetséges is. Gondolok itt a memóriajátékkal való kommunikációra vagy a másik dimenzióba való átlépésre (vagy tudja a fene mi volt az, mert válasz persze nuku).


Nem is próbálok értelmet keresni abban, hogy miért folytatják ezt a hulladékot, mindenesetre októberben érkezik a következő felvonás, ami feltételezem megint a modern horror egyik ékköve lesz. Legalább adjanak valami értelmet a sztorinak és ne csak 5 izgalmas perc legyen minden egyes részben! Ezeket a kitérőket pedig ideje lenne elfelejteni, hátha kapna valami rációt (ha-ha) a történet. A gond csak az, hogy szerintem még az íróknak sincs fogalmuk hova akarnak kilyukadni ezzel a szektás ökörséggel. Az viszont tény, hogy a PA sorozat az élen jár az igénytelen és értelmetlen folytatások gyártásának listáján. 

Összegzés:

Színészek: 10/3
Zene: -/-
Kategórián belül: 10/2

Végítélet: 21%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése