2014. február 6., csütörtök

Walter Mitty titkos élete kritika



Walter Mitty titkos élete



Ben Stiller úgy döntött kicsit komolyabb vizekre evez és filozofál egy sort, valamint tanít néhány okosságot. Ez akár jól is elsülhetett volna, csak az a baj, hogy ezt a filmet nem neki kellett volna rendeznie. 

Walter Mitty a Life magazinnál dolgozik és egyszerű életet él. Szeret álmodozni, a figyelme gyakran elkalandozik, emiatt sokszor kerül kínos helyzetbe. Az újság utolsó lapszámához érkezett a címlapfotó azonban nincs meg, Walternek pedig szűkös határidőn belül elő kell kerítenie a képet. 

Kezdem azzal, ami tetszett. A látvány, a fényképezés zseniális és van a filmnek egyfajta bájos atmoszférája, ami miatt jó nézni. Ez pedig sokszor elég is szokott lenni a sikerhez, de Stiller egyszerűen kevés ahhoz, hogy ütőképes mozivá varázsolja Mitty kalandját. Egyik percről a másikra felkerekedik és az addig magába forduló emberkéből világlátó kalandor lesz. Nincs motiváció, nincs tét, ami indokolná ezt a fajta változást, teljesen hiteltelen az egész. Arról nem is beszélve, hogy senkinek nem tűnik fel, hogy ez az ember eltűnt? És akkor még az anyagiakról nem is beszéltem. Izland meg a Himalája csak úgy, mert megteheti? Nincsenek részletek, az egész film borzasztóan felszínes, a mondanivaló pedig aranyos, de mire is akar kilyukadni? Merjünk nagyot álmodni, legyen bátorságunk belevágni valami újba, meg persze legyen pénzünk, különben nem láthatunk világot. 

Pedig egy teljesen korrekt, szerethető és szép film a Walter Mitty titkos élete, ami szórakoztató és kellemes kikapcsolódást nyújt. Egyszerűen csak se nem jó motivációs anyag, se nem elég mély és elgondolkodtató. Minden kockájáról lerí, hogy szép-szép, de csak egy mese.


Összegzés:

Színészek: 10/6
Zene: 10/8
Kategórián belül: 10/6,5

Végítélet: 67% 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése