2014. január 31., péntek

American Horror Story 3. évad 13. rész - zárás



American Horror Story: Coven



Véget ért az évad és sajnos nem úgy, ahogy arra számítani lehetett. Ez persze nem lett volna baj, de egy annyira erőtlen befejezést kreáltak, ami nem méltó a horror címre. Ez így nagyon kevés volt…
Egy nagy kérdés maradt: ki az új Supreme? A lányok megpróbálják elvégezni a hét csodát, hogy kiderüljön ki az új főnök! Az epizód első fele ettől nagyon pörgőssé válik, izgalmas, ahogy nézzük a csajok harcát. Aztán jön egy kis csavar és kiderül, hogy ki a hunyó. Mindenki elnyeri méltó jutalmát és büntetését és vége!

SPOILER: Cordelia nyilvánvaló választás volt, egyszerűen csak túl gyorsan vált belőle supreme. Hipp-hopp megcsinál mindent, te vagy a főnök, kész. Na ne szórakozzunk már! Aztán itt van Fiona is, aki visszatért (ahogy arra számítani lehetett), de mi a jó francnak? Semmi értelme nem volt, hogy ott lehelje ki a lelkét a lánya vállán. Szép pillanat, az utána levő pokol pedig érthető, de semmi funkciója nem volt annak, hogy elmenjen, aztán visszatérjen meghalni. SPOILER VÉGE

Nem volt rossz a zárás, mert pörgött rendesen és voltak érdekes csavarok, de sok helyen logikátlan és felesleges dolgokkal szőtték tele. Az epilógust pedig nem tudtam mire vélni. Ez most a Bűbájos boszorkák vagy az American Horror Story? Legyen happy end, de ne ennyire súlytalanul fejezzék már be könyörgöm.
Maga az évad viszont tetszett, talán a legbrutálisabb szezont tudhatjuk magunk mögött és a történet is remekül indult, de a végére sajnos elfogyott az ereje. Pedig pont, hogy a zárásra kellett volna valami nagy extra. No, de ennyi lett volna a boszorkányok ideje, várom, hogy mivel rukkolnak elő a következő évadra! Remélhetőleg végre kapunk egy kis parát és igazi horrort, mert bár ez sem volt rossz, de a végére elfáradt. Évadzáró: 10/5,5 Évad: 10/7

4 megjegyzés:

  1. A leggyengébb évad a közel zseniális második és az abszolút korrekt első után. Reméljük a következő jobb lesz, az alapanyag jónak tűnik, bár a potenciál ebben is megvolt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem mindegyikben volt hiba, nem is kevés, de hangulatban agyonverte az előző, ezt. Igazából csak a végét sajnálom, mert ez nagyon lehúzta. Azt lehet tudni, mi lesz a következő témája?

      Törlés
    2. Cirkusz lesz a téma, és Jessica Lange már gyakorolja a német akcentust. Azt is mondták, hogy szökésben lévő német lesz talán, de ezek pletykák egyelőre.

      Törlés
    3. Cirkusz? Az jó sok beteg dolgot sejtet már így látatlanban is. Kíváncsian várom!

      Törlés