2015. július 8., szerda

A törvény nevében - True Detective 2. évad 3. rész



True Detective 2. évad


Továbbra is töretlen a bizalmam a második évadban, de el kéne kezdeni haladni valamerre. Talán az ez epizód volt a legjobb, de még mindig túl nagy a titokzatosság és kevés a konkrétum.

Aki még nem látta a részt, annak kicsit spoileres lehet az írás, azt hiszem tudjuk ki/mi miatt.
Az előző epizód egy igen hatásvadász cliffhangerrel zárult, amiben borítékolható volt, hogy nem Velcoro végét jelenti. Nagyon egyszerűen megmagyarázzák, hogy miért is nem, ami bár nem tűnik logikusnak, de ki tudja, a későbbiekben hátha lesz értelme. A nyomozás tovább folyik, mind a négy főhős a saját útján halad. Ani egyszerre dolgozik az ügyön, de még rugdossák a seggét, hogy bizonyítsa Velcoro korruptságát. Paul múltjáról új dolgokat tudunk meg, aki most a prostik közt keresi a kapcsolatot Caspere-vel. Franknek elege van abból, hogy cseszegetik, és ki akarja deríteni, ki akarja tönkre tenni.

A nyomozás határozottan érdektelenné vált és teljesen egy helyben topog, hiába vannak új információk, semmivel sem tudunk többet. Kezdem azt érezni, hogy sok a négy főszereplő és maradni kellett volna a két hősnél. Jelen pillanatban Frank szála a legérdekesebb, Vince Vaughn pedig ismét szuper alakítást nyújtott (magához képest). Az évad első harmada lement, úgyhogy ideje kicsit rákapcsolni. Mint mondjuk az epizód másik felében. 10/7

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése