2015. július 7., kedd

Üzlet bármi áron kritika



Üzlet bármi áron


Dan, Tim és Mike alapítanak egy céget miután elegük lesz a korábbi munkaadójuk zsarnokoskodásából. Egy évvel később még egy nyamvadt üzletet sem kötöttek meg, de most végre a siker kapujában állnak. A nagy kézfogáshoz viszont Berlinbe kell utazniuk. 


Nem nagyon szarozik a film, egyből belecsap, úgyhogy szerencsére nem unatkozunk. A poénok elég változatosak és erősen ki is használják a korhatáros mivoltot. Nem minden vicces szituáció működik, de simán van 1-2 olyan beszólás, vagy helyzetkomikum, amin fel tudunk röhögni. Amerikai filmhez képest pedig elég merész képsorokat is látunk, szóval ne lepődjön meg senki, a csöcsök és farkak lógnak az arcába. Szerencsére azért a fingós-szarós-hányós poénok kimaradtak, ennyi pluszt is felírhatunk neki.
Ez eddig nem hangzik rosszul, de az összkép mégsem működik. Ez leginkább azért van, mert Vince Vaughn a főszereplő. Ugyanazt hozza, mint szokta és már nagyon unalmas. Ha a laza stílusánál maradna, kevésbé irritálna, de amikor 5 percenként behozzák a totálisan felesleges családi szálat, akkor már beindulnak a gebaszok. Dugig van a film közhelyekkel, próbál néha fricskát adni  egy rakás társadalmi problémára, de ehelyett csak a kínos fejvakargatás marad. Következetlen, összecsapott és egyáltalán nem érezzük, hogy itt aztán akkora biznisz forogna kockán. Még szerencse, hogy Tom Wilkinson és Dave Franco remekelnek és hulladékból, néha szórakoztató hulladékot csinálnak. Főleg Francot illeti dicséret, akinek az esetlenségén sokszor fogunk nevetni vagy mosolyogni.


Az Üzlet bármi áron leginkább társasági filmnek jó, amikor iszogatunk és elvagyunk a haverokkal, hiszen nem igényel nagy figyelmet, de vannak olyan pillanatai, amikor egész szépen elkapja a fonalat. Ezt leszámítva egy sablonos, közhelyes és összeszedetlen tucatvígjáték.

Összegzés:

Színészek: 10/6
Zene: 10/5
Kategórián belül: 10/4

Végítélet: 48%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése