2015. augusztus 5., szerda

A törvény nevében - True Detecitve 2. évad 7. rész



True detective 2. évad


Egyetlen rész maradt az évadból, szóval ideje volt rákapcsolni. Pizzolato és csapata pedig gondoskodott az izgalmakról, így megkaptuk az évad toronymagasan legjobb epizódját.

Hőseinknek meg kell húzniuk magukat, ugyanis megszűnik a kapcsolatuk az igazságszolgáltatással és mindenki a nyakukban lohol. Pault megzsarolják és csapdába akarják csalni, neki pedig nincs más választása, minthogy belelépjen. Ray kitálal Frank-nek, aki a kezébe veszi az irányítást és eltapossa azt, aki az útjába kerül. Ani kihallgatja a megtalált lányt, ráadásul a talált iratokon is sok az infó, így kezd összeállni a kép. 
Persze arról még mindig fogalmunk sincs, hogy ki ölte meg Caspere-t, de a korrupt játszmák és a háttérben zajló seftelések szépen kitisztultak. Frank és a nyomozók szála is piszok izgalmas volt, egyszerre keverték a gengszterfilmek stílusát a nyomozós krimikével. Végre eltűntek a családi szálak, és noha a románcot kicsit feleslegesnek éreztem, ennél nagyobb baj sose legyen. Kis túlzással minden a helyén volt. Feszültség, izgalmak, érzelmek, akció. Tökéletesen lerítt az epizódról, hogy közel a végjáték, ugyanakkor még mindig sok kérdésre vár válasz. A zárás kiszámítható volt, de szükséges és hatásos.
Mellesleg igazam lett a múltkori állításommal, miszerint akkor kezd izgalmassá válni az évad, amire vége lesz. Ettől függetlenül egy bivalyerős zárásra számítok. Legalább a búcsú legyen szép a szezontól. 10/9

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése