2015. június 8., hétfő

Trónok harca 5. évad 9. rész



Trónok harca 5. évad


A szuper 8. rész után magasan volt a léc, de a sorozat történetében a 9. epizódok mindig is oda szoktak verni rendesen. Az első bő 20 perc után voltak aggályaim, de a második fél órában megint olyat kaptunk, amire eddig nem sokszor volt példa!

Arya találkozik valakivel a múltjából és követi, ahelyett, hogy azt tenné, amit a mestere mondott neki. Jamie egyezséget köt a Dorne-i királlyal, ami mindkét félnek az előnyére válik. Jon és a maradék túlélők visszatérnek a falra. Stannis dilemmázik, hogy döntsön és milyen érdekeket vegyen figyelembe. Elkezdődik a nagy torna Mereenban, Jorah pedig meg akarja nyerni Dany kedvéért.


(annyira nem)Icipici spoilerek
Arya szála ezúttal nem volt annyira érdekes, holott azért tartogatott feszült pillanatokat. Mégsem haladtunk benne túlzottan előre, bár azt hiszem ki lehet következtetni mi is fog történni. Jamie Dorne-i kalandja egész jól végződött, Oberyn csaja viszont marhára idegesítő és azt hiszem okkal nem bízunk benne egy percig sem. Sajnos ezúttal nem kaptunk sokat a falból, Jon és csapata csak pár percre volt a képernyőn, hogy hazaérjenek. De legalább óriás barátunk túlélte az eseményeket. Ez lett volna az epizód első fele, lássuk a másodikat.

Davos elmegy vissza a falra, Stannis pedig ezt kihasználja és meghozza az ominózus döntést. Azt hiszem nem túlzok, ha azt mondom, hogy a sorozat legkegyetlenebb pillanatai közé tartozott Shireen megégetése. A kislány sikolyai iszonyú erővel hatnak a nézőre és ennél nyomasztóbbá nem is tehették volna a jelenetet. Mégis megtették, ugyanis Stannis arckifejezése mindent elárult, ugyanakkor Melisandre kaján vigyora olyan szintű gyűlöletet ébresztett bennem, hogy az leírhatatlan.
A finálé azonban még ezt is überelte, hiszen nem volt rossz a harc, de a hárpiák támadása kicsit váratlanul érkezett. Drogon felbukkanása szerintem nyilvánvaló volt, hiszen máshogy nem menekülhettek volna meg, az viszont elég röhejes, hogy Dany felszállt rá és ott hagyott mindenkit megdögleni. 

Ettől függetlenül marha ütős epizód volt, ami a kicsit lagymatag felvezetés után egyszerre sokkolt, szórakoztatott és még az akciót is remekül adagolta. Ennél jobbat nem is nagyon kívánhatnánk, először a Mások, most Drogon, így kell izgivé varázsolni a sorozatot! 10/9   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése