2015. június 1., hétfő

Trónok harca 5. évad 8. rész



Trónok harca 5. évad


Na kérem, erről beszéltem, amikor azt taglaltam, hogy történjen is már valami nagyobb horderejű dolog, az új epizód pedig ezt meg is adta!

Sansa beszél Theonnal, aki továbbra is rettegésben él, viszont elárul egy titkot a lánynak. Cersei szenved a börtönben és csak a gyónás tűnik menekülő útnak, ő azonban büszkébb annál, mintsem feladja az elveit. Tyrion és Dany találkoznak, ami egy gyümölcsöző munkakapcsolat kezdetét jelenti. Arya egyre többet és jobban tanul, új életviteléről. Jon elmegy a vadakhoz, de csak részben jár sikerrel. Aztán beüt a ménkű.


Icipici spoilerek lehetnek!
Az epizód első fele szépen haladt a szálak közt, Cersei végre rendesen szív, bár ez most a legkevésbé érdekes rész. A Deresben zajló események viszont már inkább tetszettek, hisz Ramsay harcot akar Stannisékkel, de kíváncsi vagyok arra is, hogy mit lép most Sansa (szerintem Brienne-el akarja megkerestetni a srácokat, legalábbis ez lenne ésszerű). Arya is szépen halad, újabb próbatétel elé érkezett, az évad végén pedig szerintem egyértelmű, hogy mi is fog bekövetkezni. Szintén piszok jónak tűnik Dany és Tyrion kapcsolata, végre ez a szál sem arról fog szólni, a leányzó mennyire segghülye az uralkodáshoz. Egyébként ironikus volt, hogy Daenerys mennyire adta a megfontolt mégis kemény királynőt, aki majd aztán összezúzza a körforgást, közben pedig még egy nyamvadt várost sem tud kontroll alatt tartani. Tyrion azért szépen felvilágosította néhány dologról, így pedig egy roppant veszélyes csapattá kovácsolódhatnak. 

Ez nagyjából egy epizódra elegendő történés lehetne, de ez csak az új rész első fele volt. A második fél órában Jon és kis csapata útját követtük, ami egész szépen is haladt, az utolsó negyed órában viszont végre jött, amire évadok óta vártak az emberek. Feltűntek a Mások és szépen lemészároltak mindenkit, Jonék pedig visszavonulnak a Falhoz. Nagyon remélem, hogy nem kell újra 2-3 évadot várni arra, hogy ismét találkozzunk velük, hanem végre tényleges fenyegetésként kezelhetjük őket!

Szóval piszok jó kis epizódot láttunk, amiben az akció remekül keveredett a beszélgetős részekkel. Mindössze 2 rész maradt a szezonból, de ha tartjuk ezt a színvonalat, akkor nagyon elégedett leszek! 10/9   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése