2015. május 29., péntek

Kung Fury kritika



Kung Fury


Az egész Kung Fury cécó úgy kezdődött, hogy kiadtak egy trailert, ami egy zseniálisan beteg zs-filmet sejtetett, ami a 80-as évek előtt tiszteleg. Aztán jött David Hasselhoff a betétdallal, ami pláne vert mindent, most pedig itt a kész film, ami bár csak fél órás, de garantáltan letépi az arcod!

A címszereplő zsarunak megölték a társát, aztán belecsapott egy villám, megharapta egy kobra és így sikerült elsajátítania a legdurvább harctechnikát, amit természetesen a bűn üldözésénél kamatoztat. Aztán feltűnik Hitler és meg kell állítani.

Ebben a filmben egy másodperc nyugi nincs, egyfolytában pörög minden és már az első percben ámulunk és bámulunk. Hol is kezdjem? A hangulat totálisan idézi a 80-as évek filmjeit, a szinti poppal, az odavetített háttérrel, ruházattal, hajviselettel. A karakterek zseniálisak, Triceracoptól kezdve, Hackerman-en át egészen a sablonos rendőrfőnökig és akkor még Kung Führerről nem is beszéltem. Mi van még? Ja igen, olyan beszólásokat kapunk, hogy egyszerűen dőltem a röhögéstől. Thor hammer time-ja, a főhős kopp-kopp vicce, vagy a végén hoff szövege, de tele van a film ilyen baromságokkal, amik hihetetlen fárasztóak, de pont ettől működnek. De nem csak egy fél órányi agyatlan zúzdát kapunk (na jó de), az animációs betét például külön megér egy misét. 

Hihetetlen tömény állatság a Kung Fury, de minden mozzanata arany és a maga nemében tökéletes. Simán néztem volna még, bár az azért kétséges, hogy egész estés filmben ennyire flottul működne-e minden. Mindenesetre a Kickstarteres móka jól működött és a befolyt pénzből egy olyan nosztalgiaparádé született, ami egy percre sem áll le, kaszálnak benne rendesen, közben pedig legalább tízszer annyit röhögünk, mint egy vígjátékon. Ez a trashfilmek csúcsa!   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése