2014. október 13., hétfő

Boardwalk Empire 5. évad 6. rész



Boardwalk Empire 5. évad


No, kérem végre ez is elérkezett. A hatodik részig kellett várni, hogy végre egy kicsit meg tudjon a lepni a sorozat és végre azt írhassam: ez odabaszott!


Nucky siratja Sally-t, ezért elmegy egy züllött kocsmába és berúg. Eli és Nelson feladata csúfos kudarcba fullad, nem tudják ellopni a bizonyítékot Capone ellen. Chalky végre szembenéz Narcisse-al. A fiatal Nucky találkozik élete egyik legfontosabb személyével.

Így leírva nem tűnik túl eseménydúsnak, de voltak itt izgalmak. Nucky görbe estéje húzta le leginkább az epizódot, vontatott volt és az előző rész végéből ítélve úgy gondoltam már lépni fog. Persze kis előrelépés van az ügyben, de az ő háza táján nagyjából semmi nem történt. Nelson és Eli akciója viszont mindig magában hordozza a feszültséget, most sem volt másképp. Valahogy éreztem, hogy ez fog történni, de akkor is meglepett és elég rosszul érintett. Chalky is elérte a célját és még szimpatikusabbá tette magát így a végére.
Örülök, hogy végre egy olyan részt láttunk, amiben volt fájdalom, sokk, érzelmek. Ráadásul nagyon régóta nem ért úgy véget egy epizód sem, hogy egyszerre legyen gyönyörű és szívszaggató. Ez már nagyon kellett! 10/9


UI, SPOILER!!!!!------Az előző évad végén a kedvenc karakteremet, Richardot nyírták ki, ebben az epizódban pedig a másik két favorit távozott. Mindkettő borítékolható volt, főleg Chalky-é, de Nelson halála nagyon spontán jött. Ettől függetlenül működött mindkét esetben a dráma. ---SPOILER VÉGE  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése