2014. október 10., péntek

American Horror Story 4. évad 1. rész



American Horror Story: Freakshow


A felemás, és borzalmasan lezárt harmadik szezon után megérkezett a negyedik, amiben ugyebár egy torzszülöttekből álló cirkusz életét követi nyomon. Lássuk miből élünk.

Főszereplőnk a freakshow-t vezető Elsa, aki a világ minden tájáról összeszedi a „furcsa szerzeteket”. Legújabb felfedezettje a kétfejű nő, aki újra pénzt hozhatna az előadásokra. Elsa műsorát azonban nem nézik jó szemmel, ugyanis gyilkosságok borzolják a kedélyeket a kisvárosban, ahol a fellépések zajlanak.
Jó kis évadnyitó volt, kaptunk mindent szép számmal. Egy kis feszültség, szépen felépített alap és természetesen beteg dolgok ezerrel. A karakterek újfent érdekesek, a legjobban Jimmy lázadása izgat, kíváncsian várom, mit fognak kihozni ebből. Elsa iszonyú ellenszenves, nagyképű, önző ribanc, ő a legnagyobb szörny mind közül. A sorozatgyilkos bohóccal nem tudom mi a céljuk, mindenesetre a brutalitást kellő stílussal szolgáltatta ez a pszichopata. Egyenlőre nagyon is érdekesnek tűnik az évad, sok bonyodalommal és még több furcsasággal. Ennél jobb nyitány nem is kell! 10/8,5    

2 megjegyzés:

  1. Az a baj ezzel a sorozattal, hogy mindig csak az évadnyitók jók, aztán minden résszel csökken a színvonal, méghozzá elég látványosan. Legalábbis az első három nagyon erőltetett volt, kb egy filmre elég ötletet húztak szét mindegyikben és szinte az összes résznél azt éreztem, hogy még az írók se tudják, mit akarnak kezdeni megkezdett szálakkal és full érdektelenné is váltak pár rész alatt az összes évadban. Pedig milyen jó alapötletek voltak. Ennek meg magasan a legjobb eddig az alaptémája, kíváncsi vagyok, hogyan basszák majd el, de majd csak egyben fogom ledarálni, mint mindig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondasz valamit, bár nekem néhány gyengébb epizódtól eltekintve bejött az első két évad. A 3. se lett volna rossz, de egy korhatáros Bűbájos boszik lett belőle, ami röhejessé vált. De nagyon remélem, hogy itt nem lesz efféle baki.

      Törlés