2014. április 15., kedd

Trónok Harca 4. évad 2. rész



Trónok harca 4. évad


No kérem! A negyedik évad hivatalosan is kezdetét vette és a felvezetés után tényleg előrelendült a cselekmény! Itt sem a fékevesztett tempó uralta a perceket, ellenben iszonyatosan feszült és remek epizódot láttunk, ki is fejtem, hogy miért!

Az új évadban először találkozunk a már csak „Bűzös” névre hallgató Theonnal. Ő továbbra is szenved, sanyargatói pedig hódítani készülnek. Bran a többiekkel tovább menetel, ám a srácnak látomása támad, amit nem könnyű értelmezni, de ő kitalálja a lényeget. Stannis és a Vörös asszony tovább irtják a hitetleneket, aminek egy érdekes eszmecsere lesz a vége. Az epizód főszála azonban egyértelműen a királyi lakodalom, amiben Joffrey a szemétkedés és a megalázás új fokozatára lép. 

Azért volt zseniális a második rész, mert minden szegmense tartogatott valamit! Iszonyatosan erős a jelenet amikor Theon borotválja az urát, az pedig közben hergeli. De említhetném a Vörös asszony beszélgetését Stannis lányával, amiben mond pár okosságot ez a szemét luvnya. Az esküvő szépen fel van építve, korrekt módon adagolja a feszültséget és tudjuk, hogy valami történni fog. Engem speciel nem ért váratlanul a fordulat, lehetett rá számítani, mégis ütött tisztességgel! Ezek után piszok mód várom a folytatást, a következményeket, csak ne bagatellizálják el! 10/9 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése