2014. április 2., szerda

Így jártam anyátokkal (How I met your mother) 9. évad Finálé



Így jártam anyátokkal 9. évad



Tudom, hogy az utolsó néhány évad nem volt a legrózsásabb és minden idők egyik legszórakoztatóbb és legszerethetőbb sorozata nem tündöklött régi fényében. Mégis most, hogy vége, nagyon fog hiányozni ez az öt new yorki fiatal, akik a legrosszabb napokon is képesek voltak megnevettetni az embert. 


No, de haladjunk szépen sorjában és lássuk mit adott a záró évad. Spoilerek természetesen előfordulhatnak, így akik nem ismerik a végkifejletet, csak óvatosan a továbbolvasással! 



A legnagyobb baj a fináléval az volt, hogy az egész a komplett időhúzásra épült. Ted ugyebár egy idős néninek meséli a visszaemlékezéseit, mi pedig követjük, hogy miként jutunk el Barney és Robin esküvőjéig. Ez szép és jó, csak a tényleges cselekmény semmit nem halad előre, a néző pedig leginkább arra kíváncsi, hogy Ted mikor találkozik végre a nagy Ő-vel! Ehelyett több mint 20 epizódon keresztül lessük az esküvő bonyodalmait, Lily és Marshall konfliktusát és így tovább. Persze nagyon nehéz lett volna ennyi időn keresztül mutatni a találkozást és ismerkedést, de így az utolsó évad nagy része csak töltelékepizódokból állt! Sőt ez nem csak a 9. szezonra, hanem már az eggyel korábbira is igaz volt. A HIMYM elfáradt! Sem az írókban, sem a karakterekben nem maradt annyi szufla, hogy a történetet érdekessé tegyék.

A kérdés adott: akkor mégis mi a jó fenéért néztük tovább? Érdekelt, hogy ki lesz az anya? Vártuk, hogy ismerkednek meg és mégis hova lyukadunk ki? Persze ez is közrejátszik, de a válasz ennél egyszerűbb. Szimplán csak szeretjük a srácokat, az életünk egy kis részévé váltak és nem akartuk elveszíteni őket. A HIMYM egy olyan sorozat, amit jó nézni még akkor is, ha már nem csillog a régi fényében! Jó nézni, mert bármikor képes 20 perce kiszakítani a való világból és képes 20 kellemes és vidám percet szerezni. 

Az epizódok jöttek szépen sorjában, mígnem megérkeztünk a fináléhoz! Ebben szépen felpörögtek az események, váratlan fordulatok jöttek és végül kaptunk egy olyan csavart, ami miatt borzasztóan átverve érzem magam. Utólag belegondolva teljesen ésszerűnek tűnik, sőt így kellett lennie, ráadásul ezzel értelmet nyert az összes időhúzás is! Mégis kicsit becsapva érzem magam, amiért szegény újonnan érkezett anyát lényegében egy huszárvágással elintézték. Szépen távozott, de sajnos ideje sem volt bizonyítani. Emiatt aztán szépen kavarognak bennem a gondolatok és nem tudom eldönteni, hogy tetszett-e, hogy így zárták le Tedék sztoriját vagy sem? 


Hát ennyi volt! Egy kis idő még biztos kell, hogy megbarátkozzunk mind hőseink hiányával, mind ezzel a zárással. Az azonban tény, hogy itt volt az ideje befejezni, még ha kicsit szomorkásra is sikerült az epilógus. Konkrétan több volt az utolsó néhány részben a sírás, mint a nevetés (Barney vallomása az újszülötthöz pedig az egyik legszebb pillanat). Ennek ellenére a komplett sorozat egy végtelenül imádnivaló sitcom, ami az idők folyamán nem véletlenül emelkedett kisebb kultstátuszba. A karakterek, a poénok és a cselekmény is annyira kreatívak, bájosak és szerethetők, hogy bármikor elő lehet őket halászni, ha szórakozni vágyunk. Kár kertelni: hiányozni fogtok srácok! Évad: 10/6,5, Sorozat 10/9

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése