2013. július 18., csütörtök

Eleven testek kritika



Eleven testek


Most komolyan! Romantikus zombifilm? Milyen világot élünk már, ahol nem elég a Twilight meg a hozzá hasonló ömlengős fantasy „mesterművek”! Erre kapunk egy love story-t zombikkal. Nemár! Mondjak valami még durvábbat? Az a helyzet, hogy a film minden abszurditása és baromsága ellenére is marha jó!


R zombi! Képes gondolkodni, egy repülőtéren él és néha zenét is hallgat. Ellenben képtelen kifejezni magát és imádja az emberi agyat. Megenni! Ez akkor változik meg, amikor találkozik Julie-val és megmozdul benne valami. Konkrétan a szíve. Elkezd érezni, egyre jobban beszél és így tovább. A zombiság gyógyítható!


Oké, ez úgy ökörség ahogy van! Milyen sztori ez, hogy szerelemmel ki lehet gyógyulni a halálból? Miféle zombi az, akinek folyamatosan jár az agya? Nos igen, kicsit fura, iszonyatosan groteszk de az Eleven testek szépen szembemegy a zsánerrel és egyszerre veteti magát komolyan és egyszerre stílusparódia. Nehezemre esett befogadni néhány dolgot, de idővel megbarátkozunk velük, mert R karaktere szimpi srác. Ezen kívül az sem elhanyagolható, hogy a film szórakoztató. Közel sem olyan vicces, mint lehetne, néhány poénon kívül inkább az aranyos jelzőt tudnám rá aggatni. Egyszerűen jó nézni, ahogy R és Julie egyre jobban kijönnek egymással és ez új aspektuspa helyezi az egész zombi apokalipszist. 

Röhögjetek ki, de az Eleven testek azon kevés zombifilmek egyike, amelybe lehet érezni némi társadalomkritikát. Ez leginkább a zárásnál jön elő, ahol remekül bemutatják a zombikat, akik láttán beugorhat a hétköznapokba fásult, szeretni képtelen kispolgár mintapéldája. Nem mondom, hogy vonjunk le ebből messzemenő következtetéseket, csak nálam előhozott egy ilyen érzést az epilógus, ami már önmagában becsülendő.


Nicholas Hoult szépen tör a sztárság felé, marha jól áll neki R karaktere is. Teresa Palmer szintén szerethető, John Malkovich-ot viszont nagy poén volt efféle szerepkörben látni.


Furcsa, beteg és leginkább groteszk mozi az Eleven testek, ami egyfelől egy rossz vicc, ugyanakkor egy több, mint szerethető romantikus vígjáték. Egy kicsit talán giccsesebb, mint kéne, de annyira bájos a maga módján, hogy képtelen vagyok rá haragudni. Still better love story than Twilight! Much better!


Összegzés:

Színészek: 10/7
Zene: 10/7,5
Kategórián belül: 10/7,5

Végítélet: 73%

1 megjegyzés: