2013. június 15., szombat

V/H/S 2 kritika



V/H/S 2



A tavalyi év egy érdekes próbálkozása volt a V/H/S, ami rövidfilmekből építette fel a cselekményét. A found footage stílus kicsit sok volt, magyarán a kamera túlzottan rángatózott, de a kis szegmensek többnyire szórakoztatónak bizonyultak. Most itt a folytatás, ami ugyanezen az ösvényen halad.


A fő sztoriszál két nyomozót követ, akik egy eltűnt egyetemistát keresnek. Betörnek egy régi házba, ahonnan a srác feltehetőleg eltűnt. Rengeteg tv-t találnak, mindenféle videokazettákkal. A szalagokon betegebbnél betegebb dolgok vannak, ráadásul a házban is mintha lenne még valami rajtuk kívül.


Mondanom sem kell a fő szál a legérdektelenebb mind közül, a funkciója mindössze annyi, hogy összekösse a szkeccseket és valamiféle értelmet próbáljon meg belecsempészni az összképbe. De inkább lássuk mit kapunk! Ezúttal nem öt, hanem négy kisfilmet látunk:

Phase I Clinical Trials
Herman szemsérülése miatt egy speciális, kísérleti műszemet kap, amibe egy kamera van beépítve. Egyik mellékhatása, hogy látja a halottakat! Messze ez a legszínvonalasabb videó, izgalmas, feszült és kifejezetten ijesztő. Nagyon tetszett!

A Ride in the Park
Egy srác az erdőben bringázik, majd megtámadják a zombik! Ő maga is azzá változik és elkezdődik az erdei ámokfutás. Szórakoztató és roppant véres darab, van itt belezés és végtagok elfogyasztása, ahogy azt a zombizsánertől elvárjuk. Itt-ott komolyan felröhögtem annyira röhejes, de szó se róla, ez sem sikerült rosszul.

Safe Heaven
Magasan a legbetegebb szkeccs! Egy filmes csapat egy szektáról készít filmet, akik szépen öngyilkos akciót hajtanak végre, hogy aztán élőhalottként ijesztgessenek és életet adhassanak valami pokoli lénynek. Ismét brutálisan vérgőzös részről van szó, melyet tetéz a morbid hangulat és az őrült atmoszféra. A végén hatalmasat röhögtem!

Slumber Party Alien Abduction
Néhány tini otthon bulizik, de aztán jönnek az UFO-k! Sajnos ez lett a leggyengébb szegmens, leginkább egy amatőrfilmhez hasonlítanám. Az ötlet nem rossz, a hangok jók, de borzasztóan rángatják a kamerát, semmit se látni, rengeteg a csinált képhiba, emiatt pedig szinte teljesen élvezhetetlen az egész.


Rendezőből most sem csak egy volt, minden „epizódot” más dirigált. Itt van nekünk Simon Barrett, Jason Eisener (Hobo with a Shotgun), Adam Wingard (V/H/S), Gareth Evans (Rajtaütés) és Eduardo Sánchez (Ideglelés).
Úgy tűnik a szkeccsfilmek reneszánszukat élik, főleg a horror műfajban, pláne, hogy a V/H/S filmeket is hosszú távra tervezik. Az a helyzet, hogy egyáltalán nem bánnám, ha évről-évre kapnánk egy-egy adagot, mert bár V/H/S 2 közel sem váltja meg a világot, gyakran logikátlan és ostoba, mégis szórakoztató és egy perc üresjárat sincs benne. Fanoknak több, mint ideális választás, nem csak uborkaszezonban.


Összegzés: 

Színészek: 10/6
Zene: -/-
Kategórián belül: 10/7

Végítélet: 63%

2 megjegyzés:

  1. szerintem nagyon jó volt kedvenc filmem lett! a negyedik sztori is izgalmas volt

    VálaszTörlés
  2. Nekem az ilyen filmek csak arra jók hogy rájöjjek milyen szerencsés is vagyok az én kis életemmel!! :D bár tisztába vagyok vele hogy csak egy film de kitudja mik történnek meg a nagy világban amiröl mi nem tudunk.

    VálaszTörlés