2013. május 4., szombat

Nyári mozimaraton



Mindenki a mozikba!



Közeleg a nyár, ennek örömére jönnek a blockbusterek! A jó idő hozza magával a nagyköltségvetésű mozikat, ezek közül láthattunk eddig egy elég korrekt Feledést és egy kiváló, de megosztó Vasember 3-at! A nagy buli viszont csak most jön! A következő filmeket várom a nyáron! Ti se fogjátok vissza magatokat!



A nagy Gatsby (május 16-án érkezik)
Iszonyú nagy giccsparádénak ígérkezik, de nem a nyáladzós fajtából. DiCaprio miatt eleve érdekel, de az is biztos, hogy egy cicomával teletűzdelt érdekes kis kaland lesz ez egy különc milliomosról. Aviátor 2? Ha hasonló lesz a színvonal nem bánom!


Sötétségben – Star Trek (május 16-án érkezik)
Nem vagyok egy Star Trek fan, az előző Abrams film viszont nagyon tetszett, remek popcornmozi lett. A Sötétségben szintén nem tűnik rossznak, ráadásul ha hihetünk az első kritikáknak, akkor a bizakodásra minden okunk megvan. A következő jelzőkkel illeték a filmet: „Ez az új Sötét lovag, az új Birodalom visszavág és az új Skyfall, vagy mindez egyben.” Ez azért nem kis dicséret!




Halálos iramban 6 (május 23-án érkezik)
Még több koksz, még több járgány, még több agyatlanság! Igazából ezt a puszta aktualitásvágy miatt fogom beiktatni, az elvárásaim nem nagyok. Sosem volt az én világom ez az arcoskodó műmájerkedés. De legalább csak pozitívan csalódhatok!


Másnaposok 3 (május 30-án érkezik)
Az egyik legnagyobb kérdőjel! Ezúttal se berúgás, se másnaposság, egy mezei krimi-vígjátéknak tűnik, amiben a maffia elől menekülnek, illetve nekik segítik megkeresni Chow-t. Természetesen szkeptikus vagyok, de kíváncsi is!

Az acélember (június 20-án érkezik)
Az a nagy helyzet, hogy bármennyire is utálom Supermant, én ezt a filmet várom a legjobban a nyáron. Az előzetesek komoly filmet sejtetnek, ami kifejezetten jól áll ennek a világnak, Zack Snyder pedig még nem okozott csalódást, ha képregényfilmről van szó! 




 

Z világháború (június 27-én érkezik)
A másik nagy kérdőjel! A forgatás körüli sok hercehurca után vajon képes-e meglepni a film és valami egészen király dologgal előrukkolni? A CGI zombik és a családi dráma nem erre enged következtetni, de Brad Pitt iránt töretlen a bizalom, úgyhogy várjuk!


Tűzgyűrű (július 11-én érkezik)
Guillermo del Toro eddig remek filmekkel rukkolt elő, most azonban egy Michael Bay szindrómás állatsággal készült! Röviden és tömören a nyár leglátványosabb mozija lesz, ami vagy pocsék, vagy borzasztóan epikus lesz!


Farkas (július 25-én érkezik)
A gyengus, de tűrhető első rész után úgy tűnik ez most nagyobbat fog robbanni. Wolverine japánban találja magát, ahol szembesül saját halandóságával. Egyenlőre nagyon bíztató minden téren, úgyhogy várjuk szeretettel!


300 – A birodalom hajnala (augusztus 1-jén érkezik)
A remek első rész folytatódik, csak Zack Snyder és Leonidás nélkül. Itt is az a kérdés, hogy mennyire lesz tartalmas és ütős, avagy ismét kapunk-e egy király „kardozós vérengzős” filmet? Mert olyannal sajnos nem gyakran találkozunk.


Elysium – Zárt világ (augusztus 15-én érkezik)
Újabb társadalmi problémákat feszegető sci-fi a District 9 rendezőjétől. Matt Damon nagyon keménykedik, Jodie Foster gonoszkodik, a látvány garantált, ha még mondanivalót is kapunk, akkor az év egyik legjobb blockbustere lehet!






Kick-Ass 2 (augusztus 22-én érkezik)
Az első részt imádtam, egyszerre volt remek akciófilm, a dráma is ment neki és a poénokkal sem állt hadilábon. Ezúttal úgy tűnik inkább az akció irányba mozdulnak el és igen vérgőzös csatának lehetünk majd szemtanúi. Mindenesetre Jim Carrey szerepeltetése már nagy plusz pont!

 

3 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Az a nagy büdös helyzet, hogy engem nagyon nem győzött meg eddig! Ha megnézem akkor csak Depp miatt fogom.

      Törlés
    2. Western + Johnny Depp -> nekem ennyi elég, hogy a nyár legjobban várt filmje legyen :)

      Törlés