2013. május 1., szerda

Képszakadás kritika

Képszakadás



Megint egy film, ami a Másnaposok koncepcióját próbálja meglovagolni több-kevesebb sikerrel. 

Jeff betöltötte 21. életévét, ezért két egykori gimis barátja, Miller és Casey meglátogatja, hogy elvigyék bulizni. A gond csak az, hogy Jeffnek másnap egy interjún kell megjelennie. No, sebaj, egy sör belefér.

A történet a szokásos, az egy sör nem egy sör, hanem sok, ráadásul jönnek a rövidek és egyéb tudatmódosítók. A két barátnak viszont haza kell juttatnia a kiütött Jeffet. Igazából a Képszakadás egy tök átlagos film. A két főszereplő teljesen sablonos: full laza, szószátyár, aki a könnyedségével palástolja a problémáit, a másik pedig a pedáns, kissé merev és céltudatos arc, aki képtelen feldobódni. A konfliktusok és a kalandok is teljes mértékben sablonosak, hőseink egymás után keverednek bele a bizarrabbnál bizarrabb szituációkba. A cselekmény a változatosság kedvéért nem rejt magában semmi fordulatot, illetve Jeff titka lehetne valami kis átlagtól eltérőnek a forrása, de ezt is egy huszárvágással elintézik. Van még szerelmi szál, családi dráma és a felnövés taglalása, de ezek is abszolút súlytalan elemek. A poénok nem kifejezetten viccesek, párszor elmosolyodtam a filmen, de senki ne számítson arra, hogy végig fogja röhögni a Képszakadást.

A nagy helyzet mégis az, hogy a millió hibája ellenére sem tudom utálni. Lekötött, viszonylag szórakoztatott és délutáni kikapcsolódásnak vagy szimpla partyfilmnek megteszi. Nem igényel hatalmas koncentrációt, nem kell gondolkodni, egyszerűen csak bulizunk ezekkel az idiótákkal. Egyszer-egyszer belefér.

Összegzés:

Színészek: 10/6
Zene: 10/6
Kategórián belül: 10/5

Végítélet: 56%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése