2013. május 29., szerda

Halálos iramban 6 kritikaHalálos iramban 6A Halálos iramban széria a kezdeti illegális utcai versenyzésből, igazi globális világmegmentő szupermozivá avanzsált. Egyre többet és többet vállal, egyre jobban kiszélesíti határait. Azt hiszem elérkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy kijelenthetjük: ez az igazi A-kategóriás B-mozi!


Újabb gonosztevő fenyegeti a világot, méghozzá spéci járgányokkal leckézteti meg a törvény őreit! A kormányügynök Hobbs megkeresi a világ legjobb sofőrcsapatát (természetesen Domékról van szó) és szövetséget köt velük. Ha Dom és társai segítenek, minden bűnüket eltörlik. 


Történetünkre nem érdemes sok szót pocsékolni, a lényeg úgyis a töménytelen mennyiségű akción van. Persze a sztoriban is vannak fordulatok, hisz visszatér Letty, aki egy kis plusz pikantériát kölcsönöz a cselekménybe. Természetesen nem csak őt látjuk viszont, hanem minden egyes főbb karaktert, akik az első rész óta feltűntek a sorozatban. Akik most kapcsolódnak be a sorozatba ők is kapásból tudni fogják ki-kicsoda, hisz faék egyszerűségű jellemekről van szó. Ahogy említettem a Halálos iramban széria kiszélesítette határait. Ez leginkább abban nyilvánul meg, hogy sokkal több a tűzharc és a bunyó, mint az autós betétek. Nem kell megijedni, vannak szemkápráztató autócsodák, de utcai versenyből mindössze egyet látunk, és annak sincs túl nagy funkciója. A cselekmény viszont pörög, hiába több, mint két órás a film, bitang szórakoztató és kifejezetten izgalmas. 

A problémám a sorozattal viszont még mindig ugyanaz. Itt mindenki folyamatosan bosszúsan nézve csücsörít és annyira rohadtul kemények, hogy hozzájuk képest egy adamantium borítású gyémántszikla, ázott szivacsnak tűnik. Ez a keménykedés pedig valami elképesztően nevetséges és szánalmas! A cselekmény hiába szórakoztat, nem lehet elmenni a milliárd logikai baki és debil viselkedés mellett. Most komolyan, ne már, hogy egy fedetlen, böhöm nagy kerekű sportkocsi üldözése közben senkinek nem jut eszébe kilőni a kerekét! Ne már, hogy a reptéri jelenetben 20 percen keresztül mennek 200 km/órás tempóban a kifutópályán! A tankos jelenetet, pedig úgy ahogy vagyok felejtsük el, szintén fizika/logika elégtelen! A hab a tortán pedig a mondanivaló bepréselése, azaz a család mindenekelőtt. Ne hülyítsetek már, ezt még a célközönség sem veszi be…


A színészek azt hozzák, amit kell, Vin Diesel továbbra is képtelen bármit is kifejezni a bamba, ám kemény nézésen kívül, de annyi baj legyen, a többiek is nyugodtan kezet foghatnak vele.
Irtózatosan sok hiba van a Halálos iramban hatodik részében, cafatokra lehetne tépni, annyira buta, de az a helyzet, hogy annak semmi értelme nem lenne. Egyszeri moziélménynek, adrenalinlöketnek, agyeldobásnak tökéletes, ugyanis a zsáner minden igényét kielégíti. Az már más tészta, hogy én nem szeretem ha ennyire hülyének néznek, de néha ilyen is kell. Pláne ilyen tempóban!

Összegzés:

Színészek: 10/5
Zene: 10/5
Kategórián belül: 10/7,5

Végítélet: 62%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése