2013. április 3., szerda

Kockázatos túra kritika



Kockázatos túra

(Safety not guaranteed)



Milyen király lehet az időutazás? Szerintem mindenki eljátszadozott a gondolattal, hogy mikor és hova menne, ha megtehetné. A Kockázatos túra erről szól, persze a maga indie filmes módján.


Darius az a tipikus különc csaj, akit az indie filmekben megszokhattunk. Hipszteres attitűd, nem mosolyog, szarik mindenre és mindenkire, nincs különösebb életcélja és nem volt boldog mióta az édesanyja meghalt. Gyakornokként dolgozik egy magazinnál, ahol felfigyelnek egy hirdetésre, amiben partnert keresnek időutazáshoz. Darius egy újságíróval és a lúzer kocka gyakornoktársával együtt felkeresik a feladót.



A Kockázatos túra alapötlete marha jó, kissé zakkant, de van benne kreativitás. Ha egy szóval kéne jellemeznem, az a bájos lenne. Tök jó nézni, ahogy Darius összehaverkodik Kennel, a hirdetés feladójával, aki ugyanolyan hibbant, mint ő, mégis bőven van sütnivalója és kedves ember. A vele utazó két karakter is kap egy mellékszálat, amit szintén jó nézni. A visszahúzódó Arnau és a nagydumás Jeff remek párost alkotnak. Műfajilag egy romantikus filmről van szó, amin itt-ott lehet nevetni és a tipikus függetlenfilmes „ne félj különcnek lenni” üzenettel dobálózik. Közhely, de nem hülyeség. A baj a filmmel mégis az, hogy lassú és kicsit túlságosan is furcsa. Nem mondom a vége szépen meglepett, lehetett volna kínos is, de kifejezetten tetszett, mégis kissé funkciótlannak véltem.  A tempó szintén kicsit túl körülményes, nem feltétlenül kellett volna olyan hosszan elidőzni egy-egy dolgon, mint ahogy láttuk. Ennek ellenére is mosollyal az arcomon keltem fel a székemből, hisz kellemes emlékekkel lettem gazdagabb.


Aubrey Plaza a nagy boci szemeivel már rég levett a lábamról, nagyon szimpi a csaj. A többiekkel sem volt gond, főleg Jake Johnson poénjai kellettek nagyon.


A Kockázatos túra egy nagyon szerethető, különc alkotás, amiben sajnos vannak hibák. A végére kicsit túl sok dologról akar szólni, a lényeg pedig elveszik. Mégis, aki egy nem mindennapi romantikus történettel akar gazdagodni, ne habozzon, egyszer simán megéri megnézni.


Összegzés:

Színészek: 10/7
Zene: 10/7
Kategórián belül: 10/6,5

Végítélet: 68%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése