2013. április 6., szombat

Kertvárosi Kommandó kritika



Kertvárosi Kommandó



Evan imádja a szülővárosát. Saját klubjai vannak, ő a helyi hipermarket főnöke, kenyérre lehet kenni, mindenkivel kedves. Egy este megölik az üzlete biztonsági őrét, amit Evan nagyon a szívére vesz. Megalapítja a polgárőrséget és el akarja kapni a gyilkost. Azzal viszont nem számolt, hogy a gonosztevő adott esetben űrlény!


Nem mindennap találkozunk sci-fi/vígjátékkal, a Kertvárosi Kommandó épp ezért minden belead. Unatkozásról szó nincs, a film végig pörög és szórakoztat. Jól ötvözi a műfajokat, félreértés ne essék, ez egy vígjáték, de kapunk sci-fi elemeket, akciót és némi családi drámát, ez utóbbit teljesen feleslegesen. A legnagyobb erénye a kiváló karakterek, mind a négy polgárőr külön egyéniség. Evan a dilijeivel messze a legirritálóbb, de kompenzálja a nagydumás Bob, a militarista Franklin és a kissé különc Jamarcus. A cselekmény változatos, de egyben hullámzó is. Ellövi a bevett kliséket, a milliószor látott, kínosan elcsépelt dolgokat, ugyanakkor akad néhány csavar, amik kifejezetten jót tettek az összképnek. A humor legfőképp altáji, olykor ízléstelen, amire nem mindenki vevő, de 2-3 olyan jelenettel is találkozni, amiken lehetetlen nem dőlni a röhögéstől.  


A Kertvárosi Kommandó nem reformálja meg a műfajt, nem vonul be a klasszikusok közé és bőven van hibája, mégis kellemes emlékként gondolok vissza rá. Szórakoztatott, sőt többször megnevettetett és kifejezetten kellemeset csalódtam. Esti kikapcsolódásnak, unaloműzőnek remek választás!

 
Összegzés:

Színészek: 10/6,5
Zene: 10/7
Kategórián belül: 10/7

Végítélet:  65%

2 megjegyzés:

  1. Újra kéne néznem lassan, szerintem hihetetlenül vicces volt. Bár a családi dráma szerintem is felesleges, de szerencsére nem sok hibája van. A fényképezkedősön kívül az a kedvenc részem, amikor berontanak Jonah Hill mutterjához, az valami zseniális :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fényképezősön én is visítottam, de a "geciszerű" részen is dőltem. "Az állaga, az íze" xD.

      Törlés