2013. április 11., csütörtök

Jeff Who Lives at Home kritika



Jeff Who Lives at Home


Miért van az, hogy egy rakás jellegtelen, tucathulladék film moziforgalmazásba kerül a nagyközönség számára és az olyan imádnivaló alkotások, mint a Jeff, Who Lives at Home nem? Abba pedig bele se merek gondolni, hogy mennyire kevesen hallottak róla itthon, pedig olyan színészek szerepelnek benne, mint Jason Segel, Ed Helms és Susan Sarandon. Hol itt a logika?




Jeff otthon él az anyjával és kicsit fura. Imádja a Jelek című filmet és az egész életét ez határozza meg. Kap egy telefonhívást, amiben valaki egy bizonyos Kevint keres. Téves. Jeff azonban elkezd gondolkodni, mi van, ha ez egy jel volt? Elkezdi keresni ezt a bizonyos Kevint. Közben összefut a bátyjával, akivel nem igazán bírják egymást és az édesanyjuk irodai munkájába is betekintést nyerünk. A szálak pedig összefutnak!

Imádom Jason Reitman munkásságát. Bár ezt a filmet nem ő rendezte, borzasztóan lehet érezni, hogy producerként erős beleszólása volt a dolgokba. Az egész alkotás nagyon hajaz az ő stílusára, ami jót is tesz neki. A cselekmény egy napot ölel fel és az egész történet a sorsra fókuszál. Elég konkrét tényállást kapunk, ami természetesen rendesen elüt a valóságtól, mégis érdemes belegondolni ebbe a világnézetbe. Hozzám speciel igen közel áll. 

A Jeff Who Lives at Home dramedy. Nem az a hangosan röhögős, inkább az aranyos fajta. A drámázást sem erőlteti túl, épp olyan mértékben kapjuk, ahogy a történet megkívánja. A játékidő nem hosszú, alig 80 perc és megkockáztatom még kiszámítható is, mégis jó nézni mi történik ezzel a sajátos világnézetű sráccal.
A Jeff Who Lives at Home-ot leginkább azoknak ajánlanám, akik szeretnének feldobódni, némi boldogságra, mosolygásra vágynak és szeretik az emberi történeteket. Olyan film ez, ami ha ember lenne, legszívesebben megölelném és szorongatnám egy darabig. Köszönöm, ez jól esett!



Összegzés:

Színészek: 10/7
Zene: 10/7,5
Kategórián belül: 10/7

Végítélet: 72%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése