2015. július 30., csütörtök

A törvény nevében - True Detective 2. évad 6. rész



True Detective 2. évad


Két rész maradt hátra az évadból és még mindig millió kérdés maradt megválaszolatlanul, bár ebben az epizódban határozottan elindultunk a válaszok útján.
Frank és Ray-ék is az eltűnt lányt keresik, aki fontos információk birtokában van. A gengszter a mexikóiaknál keresi, ám visszanyal a fagyi és nem is olyan rég látott ismerőseivel kell tárgyalnia. Ani beépül az örömlányokhoz, Paul és Ray pedig követik, ha valami történne.

Az epizód első fele ismét kicsit lagymatag lett, bár az elején Ray és Frank beszélgetése nem kicsit volt feszült. Aztán jött a szokásos családi dráma, ami úgy tűnik végre megoldódni látszik. Nem is baj, egy perce sem fog hiányozni, csak a tempót vetette vissza. Aztán a félidő után visszakanyarodtunk a nyomozáshoz és az évad egyik legjobb szűk fél órájának lehettünk tanúi. Volt itt csavar, izgalom, feszültség, akció, minden ami kell. Ani múltjáról is derültek ki dolgok, noha ez nem változtat lényegében semmin. Azt azért remélem, hogy nem nyomnak be egy felesleges románcot Paul és közé, mert nem sok funkciója lenne. A zárásra aztán elszabadult a pokol és hőseink igen értékes zsákmányokkal távoztak a helyszínről, csak egyelőre azt nem tudják mennyire értékes az a kincs, amit megkaparintottak. Úgy tűnik, hogy az események felgyorsultak, ami indokolt is volt egy ideje, tehát kíváncsian várom mi lesz a következő lépés. Csak az a baj, hogy pont akkor lesz vége az évadnak amire kezdene izgalmas lenni… 10/8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése