2015. július 23., csütörtök

A törvény nevében - True Detective 2. évad 5. rész

True Detective 2. évad

 
Elhagytuk az évad felét, az új epizód pedig elég nagyot ugrott és sok dologban változtatott. A színvonal is javult, de nem túl drasztikusan.
Több mint két hónap telt el a lövöldözés óta, hőseink más-más úton haladnak tovább, ugyanis a nyomozást leállították. Velcoro Franknek dolgozik, Anit lefokozták, Paul pedig még mindig a múltbéli vádakat igyekszik tisztázni. Akad egy nyom, ami mégis újra összehozza a csapatot és a fejesek háta mögött ismét elkezdődik a nyomozás.
Vegyes epizód volt, hisz akadtak itt szuper momentumok, izgalmak és bár még mindig sötétben tapogatózunk, a krimi szál egyre érdekesebb. Ami egyértelműen lehúzta a színvonalat az a gyerek dolog volt. Frank családi szarsága és Ray apasági dolga már kicsit unalmas és nagyon megakasztja az amúgy sem túl sebes tempót. Azt azért alá kell írni, hogy a Ray tudomására jutott dolog laza kis csavar volt. Nem túl fajsúlyos, de pont elég ahhoz, hogy megkavarja az állóvizet. A cselekményt viszont nem lendíti előre, úgyhogy három résszel a befejezés előtt illene rákapcsolni. Ettől függetlenül ez most nem volt rossz. 10/7,5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése