2015. május 18., hétfő

Trónok harca 5. évad 6. rész



Trónok harca 5. évad


Átléptünk az évad felén, úgyhogy várható volt, hogy ez most egy sokkal több szálon futó epizód lesz. Ez nem mindig szokott jól elsülni, most azonban olyannyira így történt, hogy megkaptunk a szezon legjobb részét!


Jamie és Bronn haza akarják vinni Myrcellát, persze a dolgok nem úgy mennek, ahogy tervezték. Tyrion és Jorah kalózok fogságába esik így távolabb kerülnek a kitűzött céltól. Cersei és legújabb vallási fanatikus haverjai rá akarják bizonyítani Margaery-re és Lorasra, hogy hazudnak. Arya kezdi megérteni az arc nélküliek lényegét. Kisujj keveri a kártyákat és valami nagy dobásra készül. Sansa összeházasodik Ramsay-vel.


Hogy mitől vert oda durván ez az epizód? Attól, hogy nem volt üres. Nagyon szeretem, amikor a szavaknak súlya van és nem csak az intrikák mennek és tervezgetnek valamit. Most erre láttunk több zseniális példát. A fenyegetések, a pikáns megjegyzések, a szolid, mégis roppant erős célzások szuperek voltak, gondolok itt Kisujj kavarására, vagy Olenna és Cersei eszmecseréjére. Ezen felül a következmények is úgy alakultak, hogy a sorozat tovább nézesse magát. Várjuk mi lesz a tárgyalással, Arya-val, Jamie-vel és így tovább. A befejezést pedig még nem is említettem. Annak ellenére, hogy vizuálisan nem sokkolt, annyira brutálisra sikeredett, hogy már rég éreztem magam ennyire kellemetlenül epizód után. Így is kell ezt! 10/9,5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése