2015. március 4., szerda

Hős6os kritika



Hős6os


Szuperhősfilmekkel tele van a padlás. Animációs téren viszont ilyet még nem nagyon láthattunk a Hihetetlen család kivételével. Leszámítva persze a DC és Marvel cuccokat, de azok nem kerültek moziforgalmazásba. 


A Hős6os azt a közhelyet lovagolja meg, hogy ne félj különc lenni és ne add fel az álmaid, bármilyen akadályba is ütközöl. Nagyjából minden animációs filmnek ez a mondanivalója, ami már cseppet unalmas, de jelen esetben kicsit végre csavarintunk a helyzeten. Nem egy klasszikus hős alkatot kapunk, Hiro (ironikus név) személyében, de az ötlet, hogy úgymond egy agytröszt kocka legyen a főszereplő szerintem kifejezetten jó.
A cselekmény kiszámítható, de roppant változatos. Van itt nem kevés dráma, ütős akciók és kellemesen mosolyogtató poénok. A botcsinálta szuperhőscsapat kalandozását pedig remek élmény nézni. A pihe-puha egészségügyi segédből vérbeli harcossá avanzsáló Baymax karaktere pedig lazán viszi a hátán a filmet. 


A Hős6os tehát a szuperhős szcénát lovagolja meg, de kellően friss ahhoz, hogy ne csak izzadtságszagú próbálkozás legyen, ami egy zsáner gyerekeknek szánt verzióját adja. A film tartalmas és szórakoztató mindenki számára. A fiatal fiúk szájtátva fogják nézni a San Fransiscoval kevert Tokyo világát, de a lányok is könnyen megtalálhatják a saját kedvenc szereplőjüket. Remek tempójú kikapcsolódás ez az egész családnak, ami látványos, szórakoztató és bár túl sok újat nem ad, mégis pont annyira egyedi, amennyire kell. A zárást elnézve pedig nagyon simán jöhetne egy folytatás, a remek alapanyag megvan hozzá!

Összegzés:

Színészek/szinkron: 10/7
Zene: 10/7
Kategórián belül: 10/8

Végítélet: 76%   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése