2013. szeptember 11., szerda

Justice League: The Flashpoint Paradox kritika



Justice League: The Flashpoint Paradox



A DC rendre készíti az Igazság Ligája animációs filmeket, amik hol jobbra, hol rosszabbra sikerednek. Ezek a 70-80 perces filmecskék azért is válhatnak egyre aktuálisabbá, hisz a DC beindította az élőszereplős filmek gyártását is. Gondoljunk csak Ben Affleckre, mint új Batman, vagy a tervbe vett Justice League vagy épp Flash filmekre. 


Barry Allen, azaz Flash egy nap arra ébred, hogy nincs szuperereje. Ezen felül a világban háború tombol Csodanő és Aquaman seregei közt. Allen, Batman segítségét kéri, ám ő sem olyan, mint ahogy emlékszünk rá. Mogorvább és vérszomjasabb, aki a gyilkolástól sem riad vissza. Hősünk mégis megpróbálja meggyőzni, hogy együtt vessenek véget az értelmetlen erőszaknak és derítsék ki, hogy mi is folyik itt!


A Flashpoint Paradox története iszonyú ötletes! Remekül ki van találva, összetett és csavaros, bár meg kell hagyni számos logikai bukfencet és megválaszolatlan kérdést tartalmaz. Ennek ellenére is piszok kreatív és szórakoztató. Szó nincs eredettörténetről, nincsenek különösképp kibontva a karakterek, de aki egy kicsit is tisztában van a DC univerzumával, az a szereplők többségét ismerni fogja! Természetesen Flash a főszereplő, de minden liga tag kap egy kis időt arra, hogy ne érezzük túl egyhangúnak a cselekményt. Apropó cselekmény. A játékidő nagyjából 75 perc, de irgalmatlan mód pörögnek az események. Sajnos ez a fent említett illogikus dolgokkal és néhány válasz mellőzésével jár, cserébe mégis minőségi szórakozásban van részünk. A fordulatok remekül feldobják az összképet, néhány helyen kifejezetten meglepő dolgok történnek, az akciójelenetek pedig igen kemények. Olyannyira kemények, hogy itt-ott csak néztem, hogy épp mi is történik. A Flashpoint Paradox sallangmentes és nem beszél mellé, kíméletlenül kicsinálnak bárkit a filmben, ezen felül a vérmennyiség is igen emberes. A filmvégi erőszakhullámot pedig egy-egy durvább élőszereplős mozi is megirigyelhetne. A zárás egy kicsit hamar jön, szívesen néztem volna még, ahogy Flash beszámol a liga tagjainak az átélt kalandjáról.
A látvány korrekt, a karakter animációk olykor egy anime világát idézik, de a rajzok viszonylag sajátos stílussal bírnak, és igen jól néznek ki. 


Rengeteg animációs film került a mozikba idén is, de a Flashpoint Paradox a legtöbbjüket simán földbe döngöli. Kemény, tökös, szórakoztató és kifejezetten ötletes darab ez, amit minden geeknek és szuperhőskedvelőnek melegen ajánlok. Sokan nem hiszik, hogy Flash karakterében elég potenciál van egy egész estés élőszereplős filmhez. Nos, nekik is tudom javasolni az FP-t, hogy minden kétségük villámgyorsan elszálljon! 


Összegzés: 

Színészek: -/-
Zene: 10/7
Kategórián belül: 10/8

Végítélet: 75%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése