2013. szeptember 5., csütörtök

Családi üzelmek kritika



Családi üzelmek



Tele van a padlás az egy kaptafára készülő vígjátékokkal. Az össze kiszámítható, sablonos és tucatpoénokkal operál. A Családi üzelmek sem váltja meg a műfajt, de végre egy kis vérfrissítés!


David piti drogdíler. Egy nap kirabolják és a „főnöke” a pénzét akarja. Mivel David nem tud fizetni, ezért át kell csempésznie két tonna marihuánát Mexikóból, Amerikába. Hősünknek támad egy ötlete. Botcsinálta családot toboroz, így tökéletesen álcázhatja a drogüzletet. 


Az alapötlet jó, tudjuk mi lesz a vége, nem lesz benne semmi meglepő, de akkor is ötletes. Ahogy összejön a kis mintacsalád (díler, sztriptíztáncos, hajléktalan és egy nyámnyila kölyök) indul is a kaland. A cselekmény első fele szépen elrobog, minden simán megy, még a Mexikóból bejutás is. Csakhogy a hazafeleút rögösebb, mint hinnénk, így Millerék mindenféle abszurd szituációban találják magukat. A tempó kiváló! 110 perc alatt egyetlen egyszer sem apadt a figyelmem, végig piszkosul szórakoztató mozival van dolgunk. A karakterek szintén változatosak. Egyértelműen Dave a legjobb arc, a végig beleszarós attitűdjével és a pörgő sziporkáival. „Neje” Rose is elsüt néhány jó poént, de ő Dave nélkül abszolút szürke lenne. A két gyerkőc is remek, a két tinédzser végletet képviselve. Természetesen a sablonok itt is jelen vannak. Nem ússzuk meg jellemfejlődés, mélypont és tanulság nélkül, de ezekkel úgy játszik a film, hogy nem a könyökünkön jön ki és lenyom a torkunkon valami maszlagot, hanem ezt is próbálja poénosabb köntösbe bújtatni. És ha már a poénoknál járunk. Rég röhögtem ennyit vígjátékon. Nem csak az alap korhatáros kaki-pisi vicceket kapjuk, hanem remek helyzetkomikumokat és ütős egysorosokat. A végére sajnos a Családi üzelmek is visszatér a hollywoodi vágányra és átmegy giccsparádéba, de az utána levő bakiparádé gyorsan feledtette velem ezt.


Jason Sudeikis tökéletes a szerepben, Jennifer Aniston vetkőzik, de továbbra sem szeretem. Emma Roberts és Will Poulter jól asszisztálnak, de a többi mellékszerelő is hozza az elvárható szintet. 


A Családi üzelmek remek kikapcsolódás egy olyan műfajból, ami mostanában mélyponton van. Engem valahogy nem lehet megvenni a Női szervek, Nagyfiúk 2 vonallal, úgyhogy kifejezetten örülök, hogy végre egy olyan vígjátékot láthattam, ami bár közel sem tökéletes, de lehet rajta nevetni és tökéletesen szórakoztat! Köszönjük Millerék!


Összegzés:

Színészek: 10/7
Zene: 10/6,5
Kategórián belül: 10/7,5

Végítélet: 70%

1 megjegyzés:

  1. Uramisten, hogy a fenébe tudtál 7 pontot adni rá te is, meg az imdb szavazók is? Akkora nagy rakás szar, hogy életem feleslegesen eltöltött 2 órája volt a film.

    VálaszTörlés