2013. augusztus 8., csütörtök

Apa ég! kritika



Apa ég!



Adam Sandler akármennyire is elvesztette varázsát, a kommersz filmes tábor továbbra is rajong érte és bármit megnéz, amiben benne van. A 2009-es Ki nevet a végén? óta nem játszott értékelhető filmben, egyedül talán a mai alany a kivétel.


Donny 13 éves korában lefeküdt az egyik tanárával, amiből született egy gyereke. A média felfújta az ügyet, Donny sztár lett a nőt lecsukták. Azóta eltelt majdnem 30 év, hősünk lecsúszott és a fia is elhagyta. Donny megpróbálja feléleszteni a kapcsolatukat, mindezt persze érdekből, hiszen pénzre van szüksége.


Millió ilyen sztorit láthattunk, előre tudjuk mi lesz a vége, ráadásul a cselekmény is a kitaposott ösvényen halad. Ismerkedés, bulizás, bizalom, aztán mélypont, végül a főhős jellemfejlődésen esik át és happy end. Igen, ez a helyzet itt is, nincs semmiféle extra, ami kiemelni az átlagból a filmet. Azaz mégis, a hangulata. Van benne valami retrós báj, ami megmenti az összképet és szórakoztatóvá varázsolja a filmet. A poénok nem mindig működnek, szó se róla, lehet nevetni többször is, de a vérfertőzés, pedofília, gerontofília és egyéb ízléstelen dolgok nem annyira viccesek, mint azt egyesek elképzelték. A hihetetlenül zakkant karakterek és a remek cameók azonban erre is többnyire gyógyírt jelentenek.


Sandler azt hozza, amit szokott, Andy Samberg inkább irritáló, mintsem szimpatikus, de Milo Ventimiglia baromságain egyszerűen nem lehet nem nevetni.


Az Apa ég! tipikusan az a vígjáték, amit egyszer megnézünk és viszonylag jól szórakozunk a sok idiótaságon. Bődületesen sok hibája van, sablonos, beteg, gusztustalan, de tud poénos lenni. Néha ilyen is kell. De csak nagyon néha! 


Összegzés:

Színészek: 10/5
Zene: 10/7,5
Kategórián belül: 10/5,5

Végítélet: 56%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése