2013. július 28., vasárnap

Nagyfiúk 2 kritika



Nagyfiúk 2



Halvány gőzöm nincs mi lelt, amikor rávettem magam, hogy megnézzem ezt a filmet! Az első rész is gyatra volt a maga kaki-pisi poénjaival, de a folytatás még ezt is megfejelte! Talán az aktualitásvágy vezérelt, de le kéne szoknom erről, mert agykárosodást okoz…


A nagyfiúk érzik a kort és ez nem tetszik nekik. A helyi „menőcsávók” megszívatják őket, ők pedig erre egy hatalmas házibulival válaszolnak, ami visszahozza a 80-as évek hangulatát. 


Igen a sztori ennyi, már ha ezt sztorinak lehet hívni. A minőség pedig hasonló színvonalon mozog, erről rögtön az első jelenetben biztosítanak minket, amikor egy ocsmányul animált CGI szarvas pofánvizel kapásból két embert is. No sebaj haladjunk! A cselekmény kimerül annyiban, hogy a gyerekkori jóbarátok együtt bandáznak és poénkodnak, esetleg panaszkodnak. Mert ez utóbbiból is van bőven! Hiába van meg mindenük, szar dolog, hogy nem lehet inni, meg gyereket kell nevelni, sőt még netalántán melóba is be kell járni. A kedvencem pedig az, amikor a „bölcs” öregek tartanak kiselőadást az egyetemistáknak, hogy mennyire elkényeztetettek, de az már senkinek nem tűnik fel, hogy saját kölkeik is elviselhetetlen, hisztis szarosok, akiknek az a legnagyobb problémájuk, hogy legyőzzék a saját, cseppet sem mesterkélt gátlásaikat. Szánalmas, képmutató és nevetségesen ostoba alkotás a Nagyfiúk 2.

A poénokról nem beszéltem. Ha egy mondattal kéne jellemeznem az a következő lenne: Milyen film az, amiben Taylor Lautner messze a legviccesebb? Azért kicsit bővebben is kifejtem. Az új hatalmas poén a büfifing vagy mi a franc, amikor degenerált hőseink közvetlen egymás után böfögnek, tüsszentenek és finganak. Zseniális ötlet! Persze van azért itt még madárszarevés, hányás meg egy rakat szexuális töltetű sziporka, de fájdalmasan primitív az összes. Ha jól emlékszem egyszer azért kuncogtam és egyszer mosolyogtam, de az sajnos nem rémlik, hogy min.


A színészek lényegében magukat játsszák, Sandler, James, Rock és Spade jól elvannak, Salma Hayek botrányosan rossz, Nick Swardson minden idők egyik legótvarabb színésze, de legalább Shaquille O'Neal-t jó volt látni. 


Egyvalamire azért mégis jó a Nagyfiúk 2. Remekül bemutatja, hogy mennyire a béka segge alatt van az emberek igényszintje! Sőt, még az is kiderül belőle, hogy Adam Sandler akármit csinál, azt zabálja a nép, géniusz ez az ember! Ostoba generációk, a mai popkultúra zsigeri megnyilvánulása és az emberi butaság mind-mind remek táptalajt biztosítanak ennek a förtelemnek. Persze én vagyok a hülye, hogy megnéztem, de remélhetőleg titeket megmentelek ettől! Meneküljetek és vigyázzatok az agyatokra, nagy érték az egy ilyen filmekkel (és emberekkel) teli világban!


Összegzés: 

Színészek: 10/3
Zene: 10/5
Kategórián belül: 10/1,5

Végítélet: 20%

1 megjegyzés: