2013. július 24., szerda

A Haunted House kritika



A Haunted House



A paródiák már régóta nem képezik a színvonalas szórakoztatást. Sőt, többnyire katasztrofálisra sikerednek! Ettől függetlenül jönnek tonnaszámra, hisz olcsók és többnyire jövedelmezők. Mai alkotásunk is ebbe a szcénába tartozik, konkrétan meglovagol egy hullámot és próbál belőle hasznot húzni. Ez a hullám ezúttal konkrétan a found footage filmek, azon belül is a Paranormal Activity sorozat.


Malcolm összeköltözik a barátnőjével, akiről kiderül, hogy üldözi egy szellem. Bekamerázzák az egész házat, hogy kiderítsék mi folyik itt! Aztán jön egy kis ördögűzés, szellempornó meg miegymás. 


A Haunted House stílusú paródiáknál zömmel magasról tesznek mindenre, jöjjenek a poénok, minden más mellékes. Itt ugyanez a helyzet, a sztori két-három mondatban elintézhető (lásd fent), a cselekmény értelmetlen, a karakterek ostobák, az egész műnek semmi funkciója. Illetve de, hogy megpróbáljon szórakoztató lenni, de ez egy kínos plüssállatszex és 20 fingós poén közt annyira nem működik rendesen. A humorbonbon színvonala többnyire az altájat célozza, illetve szex központú. Arról se feledkezzünk meg, hogy a film másfél órás sincs mégis elég vontatott. Szó se róla pörög rendesen, de egy idő után baromi unalmasak az önismétlő poénok. Azt azért mégis becsülöm, hogy görbe tükröt mutat az egész PA sorozatnak a Haunted House s bár a saját idióta módszereivel, de bemutatja annak a rétegnek az ostobaságát, akik még mindig valósnak hiszik az egész szellem mizériát. 


A Haunted House sem különbözik sokban a többi paródiától. Nincsenek különösebb értékei, leginkább társasággal és illuminált állapotban lehet szórakoztató, egyéb esetben inkább nézzetek valami mást. Vannak jó poénjai, egyszer hangosan is felnevetettem, de egy idő után lefáraszt. Köszönjük egyszer bőven elég volt!


Összegzés:

Színészek: 10/4,5
Zene: 10/5,5
Kategórián belül: 10/5

Végítélet: 48%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése