2013. március 21., csütörtök

Wall-E kritika

Wall-E
(Wall-E)



Na kérem, így kell animációs filmet csinálni!A Pixar valami fenomenálisan nagyot alkotott.
Vágjunk bele az év meséjének elemzésébe!

Nos a sztori annyi, hogy a Föld annyira elszennyeződött, hogy az emberek már több mint 700 éve az űrben élnek és egy „wellness hétvégét” élveznek.Semmit sem tesznek, járniuk sem kell, mindent a robotok csinálnak.
Wall-E is egy robot, csak ő a Földön él.Sok száz társával együtt azért került a Földre ,hogy rendet rakjon.
A film is úgy nyit, hogy hősünket látjuk munka közben.Már az első percben elképesztő szimpátiát ébresztett bennem, de szerintem nem csak én voltam ezzel így.A címszereplő robot szorgosan végzi munkáját, közben szuveníreket gyűjt és „otthonában” tárolja őket.Ami a legjobb benne:személyiséggel rendelkezik és már szabályosan érzelmei vannak!
Szépen tengeti napjait ezen a szeméttelepen amíg jön egy űrhajó és leküld egy felderítő robotot Eve „személyében”.Természetesen egyből minden a feje tetejére áll, mert Wall-E „beleszeret” a titkos küldetésen levő Eve-ba.A Földről egy-kettőre az űrben találják magukat, ahol elkezdődnek a kalandok!

A sztori java csak ezután jön, ez a felvezetés.

A karakterek zseniálisak, elképesztően aranyosak és szeretnivalóak, főleg a címszereplő.Meg kell említeni elpusztíthatatlan barátját a kis csótányt, vagy a hibás robotokat akik szintén nagy „arcok”!
A vizualitás terén hozta a formáját a Pixar.Szemet gyönyörködtető a kidolgozás és egyes jeleneteknél az állunkat is lehet kaparni a padlóról.Ami még nagyon tetszett, hogy kevés a párbeszéd!Nagyon szépen megmutatja a film ,hogy szöveg nélkül is mennyi mindent el lehet mondani, meg lehet mutatni!

Az a jó a filmben, hogy minden korosztály tanulhat belőle.A vége kicsit érzelgősre sikeredett de ez legyen a legnagyobb gond, mellesleg teljesen megbocsájtható és ennek a kis mesének tökéletesen áll.Humoros részből is látunk szép számmal, lehet jópár jelenetnél mosolyogni, felnevetni.
A mondanivaló szerintem egyértelmű, nézhetjük úgy is, hogy ezt figyelmen kívül hagyjuk de felesleges.
Azt hiszem nem kérdés ,hogy megkapja-e az Oscart.Kíváncsi vagyok a többi kategóriában is sikerül-e neki.
Összességében egy fantasztikusan sikerült mese a Wall-e:mulatságos, szerethető és megható!!


Összegzés:
Színészek helyett ezúttal.
Karakterek:10/9,5
Zene:10/8
Kategórián belül:10/10

Végítélet:93%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése