2013. március 21., csütörtök

A köd kritika

A köd
(The Mist)



Nem összekeverendő a Carphenter féle Köddel és annak a remake-vel sem!!!!!!!!!

Stephen King műveiből már készült 2 elképesztően zseniális mestermű Frank Darabont keze által.Természetesen a Remény Rabjairól és a Halálsoronról van szó.
Ezek persze nem horrorok, mégcsak nem is horrorisztikus művek.Darabont viszont megmutatta ,hogy ezt a feladatot is tökéletesen végre tudja hajtani!

Nem szórakozik a film, szinte egyből elkezdődik az ádáz küzdelem a köddel és a benne lakozó teremtményekkel.
Egy viharral nyit a film és egy kis család reakcióját követhetjük nyomon, amint elbújnak az alaksorba.
Másnap rengeteg kidőlt fa jelzi a vihar útját, a pusztítást.A főszereplő David Drayton, fiával és a kissé mogorva ügyvéddel, Brenttel elindul a városba bevásárolni.Áram sehol nincs, a szupermarketben pedig csúcsforgalom van.Ekkor szólal meg a sziréna és az áthatolhatatlan ködfelhő elnyeli az egész várost.Természetesen kitör a pánik, egyesek menekülni próbálnak, mások értetlenkednek ahogy az lenni szokott.Egy amolyan falubolondja és elvakult jehovatanú Mrs Carmody szerint eljött az ítélet napja, mert magunkra haragítottuk Istent a bűneinkkel!Az események közben zajlanak, megjelennek az első teremtmények, megtörténnek az első elhalálozások, kitör a káosz.Mrs Carmody egyre több „hívet” szerez magának, egyre jobban elhatalmasodik mindenkin az őrület.A még épelméjűek maroknyi csapata elkeseredett kísérletet tesz arra, hogy megmeneküljenek.

Nem szeretnék elárulni többet a sztoriról, szerintem a feszültség remekül szinten van tartva, izgalmas és fordulatos.Az egyetlen irritáló „dolog” Mrs Carmody akinek a prédikálását szerintem kicsit túlzásba is vitték, igaz érthető okokból.
A film vége pedig szerintem elég furcsára sikeredett, viszont nagyon drámai és zseniális!

A színészek közül volt néhány ismerős arc pl:Marcia Gay Harden, Laurie Holden, William Sadler vagy a főszereplő Thomas Jane.Játékuk nem volt kiemelkedő de nem is rontott az összképen.

Összességében természetesen nem ér fel a 2 korábbi Darabont filmhez, ami nem is baj.
A hangulat viszont nagyon magával ragadott, elsősorban kedvenc Pc játékom a Silent Hill miatt.Nálam veri a Silent Hill filmet is.Örülök ,hogy nem kellett csalódnom és köszönöm az ajánlást Toddnak!


Összegzés:
Színészek:10/7
Zene:10/7,5
Kategórián belül:10/9

Végítélet:85%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése