2015. május 10., vasárnap

The ABCs of Death 2



The ABCs of Death 2


Az első rész anno fenn volt a legbetegebb filmekről szóló listán, nem véletlenül. Volt ott minden a zseniálistól kezdve az aberrált undormányig, de valahogy egy kellemesen beteg emlékként gondolok vissza rá, noha messze volt a tökéletestől. 


Sztori ugyebár nincs, ismét egy szkeccsfilmről beszélünk, amiben 26 kis szegmensre osztott rövid agymenést látunk az abc minden betűjét bevonva. A közös kapocs pedig mint a cím is mutatja, a halál.


Az mindenképp a folytatás javára írható, hogy jóval kevesebb a szar kisfilm. Konkrétan egy volt (L) ami elképesztően szánalmas lett, ezen kívül pedig csak egy, két próbálkozás lett vagy gagyi, vagy összecsapott, vagy csak egyszerűen rossz. Viszont túl nagy előrelépésnek sem mondanám az összképet, ugyanis túl sok az átlagos, nem túl kiemelkedő, csak úgy szódával elmegy rész. Sok esetben éreztem azt, hogy a kisfilmben sokkal több lehetőség volt, de nem volt idő kibontani. Ezek sajnálatos dolgok, de nyilván egy horrornál már a két órás játékidő is soknak számít. Ettől függetlenül nem bántam volna, ha kicsit hosszabb, de igényesebb a film. Mondanom sem kell vannak itt roppant beteg darabok is. Ezúttal mindössze két japán agymenést kapunk, mindkettő az élen jár az agyament ötletekben. Az egyikben a zombik bíráskodnak az emberek felett, a másikban pedig egy tinédzser lázad fel elég sajátosan a szülei ellen. Szerencsére látunk kifejezetten jó szkeccseket is. 

A Tool klipekre emlékeztető, rémálomszerű sztori nagyon bejött (D), a szomszéd ház gyilkosságait kémlelő lány kisfilmjének hangulata egészen szenzációs (K), de a végső csattanóra fókuszáló betörés is egyszerűen zseniális (S).
Műfajilag tekintve is elég változatos a felhozatal, illetve furcsa reakciókat tud kipréselni belőlünk nézőkből is. Az egyik pillanatban meghökkenünk, a másikban felszisszenünk, a harmadikban pedig felnevetünk, hisz nem csak horror, hanem kifejezetten vígjáték elemek is tarkítják a cselekményt.


A The ABCs of Death 2 egy kicsit talán jobb az első résznél. Mindenképp visszafogottabb, de azért bőven kell hozzá gyomor, mert van itt a lefejezéstől kezdve, a csonttörésen át a bélkihányásig minden, úgyhogy csak óvatosan. A színvonal lehetne egy kicsit nívósabb, de kellemesen aberrált szórakozásban részesít minket a szűk 30 rendező. A fejlődés tehát látható, én várom a harmadik részt!

Összegzés:

Színészek: 10/6
Zene: 10/6
Kategórián belül: 10/6,5

Végítélet: 62%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése