2015. május 13., szerda

Mortdecai kritika



Mortdecai


Johnny Depp az egyik kedvenc színészem. Vagy legalábbis az volt, mert amit manapság művel az botrány. Minden Közellenségekre jut három Az utazó és minden Rumnaplóra jut egy tucat Sparrow klón. Ennyi önbecsülése nincs már ennek az embernek?


Mortdecai egy angol sznob aki néha illegálisan bizniszel műtárgyakkal. Anyagi csőd fenyegeti és a neje is rugdossa a seggét, így gyorsan akar sok pénzt szerezni. Egy legendás Goya festmény nyomába ered ám a képet sokan meg akarják szerezni.


Nem akarok túl sokat foglalkozni vele, inkább írom a lényeget. Ez egy kicsit Thomas Crown ügy, Oceans Eleven és a társai koppintása, ami egyszerre akar izgi bűnügyi krimi és stílusparódia lenni. Az igazság az, hogy a Mortdecai egy millió lyuktól tátongó, összeszedetlen, logikátlan katyvasz, amiben idióta főhősünk ide-oda utazik a világban és közben marhaságokat csinál. A sztori látszólag ki van találva, de annyira felszínes, hogy minden második jelenetbe bele lehet kötni. A humor szintén elég vegyes lett, legtöbbször a fárasztó jelző használnám rá, noha egyszer-egyszer aztán fel lehet nevetni. A címszereplő elképesztően irritáló és ez bár nem Depp hibája, de ez a ripacs karakter borzalmas. Az viszont már Depp hibája, hogy még ebben is van egy kis Jack Sparrow utánérzés. A többiek szerencsére egész jók, Jock a verőember- komornyik tartogat kellemes pillanatokat, de Martland és Johanna játékai is viccesek tudnak lenni.
A sztárparádé is dob egy kicsit az összképen és jó látni Paul Bettany-t, Ewan McGregort, Gwyneth Paltrow-t és a többieket. 


Egy halálosan unalmas délutánon, amikor az embernek semmihez nincs kedve, csak nézni valami tartalommentes, érdektelen limonádét, akkor előkerülhet a Mortdecai. Más esetben pár vicces pillanat és néhány szórakoztató elem nem ér meg 107 percet az életünkből.

Összegzés:

Színészek: 10/7
Zene: 10/6
Kategórián belül: 10/4

Végítélet: 47%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése