2015. április 12., vasárnap

Fenegyerek (Son of a Gun) kritika



Fenegyerek


JR 19 évesen kerül börtönbe és fél évre ítélik. Védelem nélkül hamar kipécézik maguknak a rosszarcú rabok, de a tekintéllyel bíró Lynch a srác védelmére siet. Persze mindennek ára van és mivel JR hamar szabadul, ezért kintről segítenie kell megszöktetni Lynchet. Az igazi buli persze a szökés után jön, a célpont pedig egy aranybánya. Szó szerint. 


A történet egyáltalán nem rossz, egy akciófilmhez képest pláne. Minden benne van, amitől ezt a zsánert szeretni lehet. A kezdeti börtönfilmes felütés remek, vannak itt tűzharcok, bunyók és üldözések is. A szerelmi szál a végére mondhatni indokolttá válik, de nagyon nyögvenyelősen és mesterkélten indul. Arról nem is beszélve, hogy JR tényleg úgy viselkedik mint egy kis idióta 19 éves. Soha nem használja az eszét és egy olyan lányra bízza az életét akivel találkoztak párszor és dugtak egyet. Oké, hogy a szerelem elvakít, de azért itt elég súlyos a helyzet. A másik gond a Fenegyerekkel az, hogy kicsit összeszedetlen. Rengeteg dolog történik benne, így számos helyen azt kérdeztem magamtól: ezek hogy jutottak ide, mi történt közben stb? Nem akadok fenn minden részleten, de egy-egy szituációnál azért eléggé zavaró. A befejezés szintén egyszerű, de nem kifejezetten bátor. Lehetett volna egy kicsivel merészebb is egy kis kreativitással. 


Ewan McGregor viszi a filmet, messze ő a legjobb karakter. Tökös, kemény, laza és jól is áll neki. Brenton Thwaites ez idáig egyik filmjében sem győzött meg, hogy jó színész lenne, Alicia Vikander pedig a kötelező jócsaj. Bár belőle jövőre szupersztár lesz, amennyi filmben látni fogjuk ebben a két évben. 


A Fenegyerek sok hibát tartalmaz és nagyjából semmi újdonsággal nem szolgál a műfajban, de egy laza szűk két órára kellemes kikapcsolódást nyújt. Változatos, szórakoztató és hozza azokat a kötelező köröket, amikért szeretjük az akciófilmeket. Egyszer pedig ezzel is el lehet lenni.

Összegzés:

Színészek: 10/6,5
Zene: 10/7
Kategórián belül: 10/6

Végítélet: 65%

1 megjegyzés: