2015. április 26., vasárnap

Bérhaverok kritika



Bérhaverok


Doug nem egy szépség, de sikeres és van egy szép barátnője, akivel készülnek az esküvőre. Hősünknek viszont egy barátja sincs, ezért felbérli Jimmy-t, hogy legyen a vőfélye. Jimmy-nek pedig ez a szakmája, igazi nagydumás, aki kezébe veszi az irányítást, de a násznéppel nincs egyszerű dolga.


Az alapszituáció a Spancserek című, egyébként elég király vígjáték nyúlása. Persze némileg át van dolgozva, de elég sok a hasonlóság. A sztorit a szinopszis elolvasása után ki lehet találni, kvázi tudjuk, hogy Doug és Jimmy országos cimborák lesznek a film végére. No, de a kérdés az, hogy addig, hogy működik a Bérhaverok. Hát elég vegyesen.
Szinte végig sikerül tartani az egyensúlyt a kínos és a szórakoztató humor között, de mondjuk a mogyoróvajas pöcsnyalogatás már sok volt, pláne az utána levő üldözéssel. Ettől függetlenül a poénok többnyire működnek, két-három alkalommal fel is fogunk nevetni, főleg a beszólásokon. Néhány meglepően ügyes húzással is találkozunk, gondolok itt Doug reakciójára, amikor a menyasszonya leleplezi. Ilyen elemekből kellett volna több és akkor elégedett lennék. Túlzottan azért így sem panaszkodom, mert a Bérhaverok szórakoztat, csak ugyanolyan sablonos mint a vígjátékok 90%-a. 


Kevin Hart nagyjából a modern Eddie Murphy, de azon kaptam magam, hogy most nem idegesített, ami feltétlenül jó pont. Josh Gad viszont valamiért irritál. Olyan, mint egy Tesco gazdaságos Jonah Hill, aki próbál vicces lenni, de csak ripacskodik. 


A sok agyament karakter, egy-egy tényleg jó poén és a viszonylag szórakoztató összkép megmenti a Bérhaverokat, de csodát ne várjunk tőle. Sablonos, néhol kínos és idegesítő limonádé, ami egyszeri fogyasztásra javasolt.

Összegzés:
Színészek: 10/6
Zene: 10/6
Kategórián belül: 10/6,5

Végítélet: 62% 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése