2015. január 31., szombat

Nurse 3-D kritika



Nurse 3-D


Ez az a film, amit Paz de la Huerta meztelen véres testével próbáltak eladni. No, meg persze eredetileg ez egy horrorként van definiálva. Kár, hogy nem sok köze van hozzá.


Danni új nővér egy kórházban és a már régóta ott dolgozó Abby veszi pártfogoltságba. Abby barátságot szeretne, de Danni nem akar ennyire közel kerülni a munkatársához. Ez azért nagy hiba, mert Abby pszichopata gyilkos, aki férfiakra vadászik, de most Danni a célpontja.


A Nurse rossz film. Ennek rengeteg oka van. Azt nem sorolnám ide, hogy ez nem egy horror, mert arról a marketingesek tehetnek, hogy ezt hitették el velünk. A műfaji besorolást tekintve egy igen szerteágazó thrillerről van szó elég nagy adag fekete humorral fűszerezve. A gond az, hogy Douglas Aarniokoski rendező a végére viszont tényleg horrort akart, ami nagyon hülyén jön ki, ha a komplett cselekményt nézzük. De először lássuk mi a jó. Abby motivációja viszonylag rendben van, a szokásos gyerekkori traumát veszik elő és az áldozatok ehhez mérten nős férfiak. Aztán jó sok csöcsöt, segget és miegymást látunk és a pozitívumok sora kifújt. 

Egyébként marha vicces, hogy az egész film igazából egy feminista látomás arról, hogy szinte minden férfi paraszt és félrekúr. Hogy ez miért vicces? Mert a nőket csak magukat kellető ribancoknak mutatják be, akik a testükkel érnek el mindent. Kis paradoxont érzek ebben a kivitelezésben.
A Nurse legnagyobb hibája mégis az, hogy ostoba és nem tudja eldönteni, hogy mi akar lenni. Ostoba, mert annyira logikátlan, összeszedetlen és nevetséges dolgokat látunk benne, hogy az röhej. A karakterek elképesztően debilek, nem értenek semmit, képtelenek egy egysejtű szintjére felfejlődni. A másik dolog a műfajkeverés, ami itt elég gyengén sül el. Vígjátéknak nem elég vicces, thrillernek túl sablonos és nem elég összetett, horror pedig nem attól lesz valami, hogy az utolsó pár percben ocsmányul meganimált vérfürdőt rendeznek benne. Nincs meg az egyensúly, pedig a könnyed felhang az elején jól állt neki.


Paz de la Huerta teste még mindig nagyon szép, de beszélni továbbra sem tud. Szerintem a kisasszony pályát tévesztett. Katrina Bowden cuki és formás a popsija, többre úgysem fogunk emlékezni az alakításából. 


Vannak jó pillanatai a Nurse-nek, de túl kicsapongó, sablonos és idióta ahhoz, hogy összeérjen és szórakoztatóvá váljon. Hiába tempós, szexi és véres, ez még önmagában nem elég a sikerhez. Most sem volt. Trashfilm, ezt kár lenne tagadni, de nem a jobb fajtából.

Összegzés:

Színészek: 10/3
Zene: 10/4
Kategórián belül: 10/3,5

Végítélet: 37%  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése