2014. december 26., péntek

Kamuzsaruk kritika



Kamuzsaruk


A mai vígjátékoknál lassan már az számít értékelhetőnek, ha egyszer-egyszer elnevetjük magunkat. Arról nem is beszélve, hogy néhány akciófilmben több poén van néhol mint egy vígjátékban. Mondjuk, a Kamuzsaruk legalább hozza a szintet. 


Ryan és Justin két 30-as éveiben levő srác, akik nem kezdtek semmi különöset az életükkel. Egy bulira úgy mennek, hogy beöltöznek rendőröknek és mindenki azt hiszi, hogy igazi zsaruk. Hőseink visszaélnek a helyzettel, de persze jön a balhé. 


Az a jó a Kamuzsarukban, hogy nem veszi magát komolyan, egyszerűen csak szórakoztatni akar. Mondjuk nehéz is lenne komolyan venni egy olyan filmet, amiben ennyi baromság van. Az egész cselekmény, úgy ahogy van elképesztően hiteltelen, röhejes és a való életben ez a csíny egy kicsit máshogy végződött volna, de egye fene, ez egy film. Egyébként meglepően jól működik az, amit látunk. Főleg a sztori első része, amikor Ryanék csak szopatják az embereket és szórakoznak. Teljesen kellemes meglepetésként ért, de abszolút élveztem a filmet. Többször azon kaptam magam, hogy hangosan röhögök, az abszurd szituációk is nagyrészt rendben voltak, a poénok pedig nemcsak a gusztustalanságokra és az altáji humorra fókuszáltak. Aztán jön a nyomozós szál, az akció, ami nem vágja tönkre a filmet, de ront az élményen, mert ebben a periódusban kell megpróbálni komolyan venni egy teljesen hiteltelen sztorit. A végére kapunk totális happy endet, mindenki boldog, hőseink pedig nemhogy büntetlenül megússzák, de még a szokásos jellemfejlődésen is átmennek. Taps.


A színészek rendben voltak, Jake Johnson hozza a laza formáját, Damon Wayans Jr. pedig kellemesen elpoénkodik. 


Hihetetlenül sablonos és buta limonádé a Kamuzsaruk, ami minden tekintetben kommersz, de az a nagy helyzet, hogy nem tudtam utálni. Hiába nem jó a film, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem kötött le és nem nevetgéltem rajta jókat. Kellemes, egyszerű, felejthető, de ha nincs jobb dolga az embernek és fel akar dobódni, akkor egy próbát megér. 


Összegzés:

Színészek: 10/6,5
Zene: 10/5,5
Kategórián belül: 10/6

Végítélet: 60%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése